Emma Crețescu a cucerit Medalia de Bronz de la Novi Sad, la categoria fete 8 ani la proba de șah rapid. Emma a și condus o bună parte competiția. Ar fi avut o șansă foarte bună de a obține și o medalie la șahul blitz însă prestația Emmei a fost afectată de o toxi-infecție alimentară și deși s-a străduit să ducă la bun final cele 18 runde, Emma nu a reușit să cucerească și acolo o medalie.

Reușita ei însă la șahul rapid a fost un motiv de mare bucurie pentru care o felicităm! Felicitări și antrenorilor ei, Stanca Adrian cu care lucrează în regim 1-1 și antrenorul grupei la care ia parte, Cristian Petrescu. Emma este campioană națională la șahul clasic, campioană naționala la șah rapid și vicecampioană națională la șahul blitz. De asemenea, la Campionatul Național pe Echipe de Juniori, Emma s-a clasat la toate probele de șah pe locul 1 pe masa 1!

Pentru Emma însă nu este acum prima medalie europeană cucerită, ea obținând medalia de argint și titlul de Vicecampioana a Uniunii Europene în Cehia în luna august.

Emma a fost premiată la Gala Șahului Românesc cu puțin timp înainte de plecarea ei la Novi Sad, pentru rezultate obținute pe parcusul anului, fiind încadrată în top 5 cele mai bune junioare ale țării. Îi dorim mult succes și în 2022!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

10 ani de CSU București

Cine suntem? Am intrat în al 10-lea an al activității noastre, așa că a venit momentul să ne prezentăm așa cum se cuvine, cine suntem și cum am ajuns aici. Am trecut în cei 10 Read more…

Noutati

Gala Șahului Românesc – Ediția 1

Pe 12 decembrie a avut loc un eveniment deosebit în lumea șahului, și anume prima Gală a Șahului Românesc. Scopul acesteia a fost ca după un an plin de evenimente, cei mai buni șahiști ai Read more…