Munca și eforturile noastre sunt îndreptate către  două mari categorii de proiecte: proiecte la care participăm și proiecte pe care le organizăm.

Proiectele pe care le organizăm sunt următoarele:

Școala de Șah  (www.scoaladesah.ro) – este programul de bază al Clubului Sportiv Universitar de Șah București. Este pepiniera noastră de juniori, unde cultivăm pasiunea pentru sportul minții și unde fabricăm campioni! Suntem pe locul 1 în topul cluburilor de juniori din țară după ultimele rezultate la Campionatul Național pe Echipe de Juniori.

Podcastul ” Sah la Dublu” – este unul dintre cele mai noi si ambitioase proiecte ale noastre, este un podcast pe teme de sah cu noutati din lumea sahului national si international, cu materiale educative din sah si cu invitati speciali.

Summer Chess Camp – un proiect cunoscut la nivel național, taberele noastre de vară au găzduit până acum peste 400 de copii din București și din țară în cele 8 ediții și 18 serii.

Winter Chess Camp – un proiect mai proaspăt, are numai 3 ani , anul acesta ne aflăm la a 4-a ediție, s-a bucurat și el de un succes național, la tabăra de iarnă participând copii de la mai multe cluburi din țară.

Autumn Chess Camp – ajunsă și ea la a 3-a ediție, se desfășoară în vacanța de toamnă și este destinată școlarilor din clasele 1-4.

Cupa CSU de Șah București – turneu omologat de Federația Romănă de Șah și de Federația Mondiala (FIDE), se află la a 10 -a ediție.

Grand Prix CSU de Șah București – un turneu omologat atât de FRȘAH cât și de FIDE, a fost derulat pe parcusul anului 2016 și s-a bucurat de succes.

Cupele anotimpurilor: Cupa de Primăvară, Cupa de Vară, Cupa de Toamnă și Cupa de Iarnă sunt mai mult turnee interne, unde elevii noștri se întâlnesc în mediul competițional în special pentru primele debuturi.

Cupa Campionilor – un concurs frumos , omologat FRȘAH unde încercam să introducem noțiunea de campion în rândul micuțiilor pentru a stimula competivitatea și spiritul de învingător.

Cupa Prichindel – concurs de șah intern, destinat micuțiilor până în 6 ani, primul concurs pe care îl joacă elevii noștri în primele faze ale dezvoltării lor șahiste.

Annual Chess Contest – un concurs frumos, omologat FRȘAH și FIDE, cu premii în bani și produse, pentru copii până în 12 ani, un concurs care vrea să aducă alături de copii cât mai mulți susținători ai șahului, pentru dezvoltarea și promovarea șahului juvenil.

Gaudeamus – un turneu open, pmologat FIDE, destinat in principal adulțiilor dar si juniorilor de perspectivă

Cupa Părintelui – concurs de șah pentru părinții copiiilor pe care îi antrenăm la cursurile noastre de șah.

Campionatul de Clotz pe Familie – ajuns la a 3-a ediție, este un concurs de clotz compus dintr-un copil + părinte/bunic, într-o atmosfera mai relaxantă, scopul principal fiind distracția.

Cupa Moș Crăciun , ajunsă la a 4-a ediție, un concurs de șah pentru cei mici în care eforturile micilor șahiști sunt răsplătite chiar de Moș Crăciun care vine personal să îi premieze pe toți copiii.

Cupa CSU Online – ajunsă la a 16-a ediție , se desfășoară lunar și este deschisă tuturor copiiilor până în 14 ani, indiferent de orașul sau țara în care locuiesc. Am avut participanți din Moldova, Rusia, Belarus, Franța, Malta și Germania, și au participat între 50 și 98 de participanți pe ediție.

Trofeul Campionilor – Turneu Hibrid , Ediția 1, 2020. Prima etapa se desfășoară în mediu online , șah rapid , iar primii 8 finaliști se întâlnesc la tabla de joc. Concurs destinat junioriilor până în 12 ani.

Curs de Șah pentru Adulți “ChessMove” – Online/Sediu Cursul de șah se adresează celor care vor să își îmbunătățească jocul, se organizează pe platforma ZOOM sau la sediul nostru.

Proiectele la care participăm sunt următoarele:

Campionate Naționale: Campionatele Naționale Școlare, Campionatele Naționale Individuale pentru Copii și Juniori, Campionatele Naționale pe Echipe de Juniori, Campionatele Naționale pe Echipe Mixte de Juniori, Campionatele Naționale Individuale (adulți), Campionatele Naționale pe Echipe (Divizia B și A), Cupa României și Campionatul Capitalei.

Participăm cu elevii care au rezultate deosebite la Campionatul Uniunii Europene , Campionatul European Școlar, Campionatul European pentru Juniori (clasic, rapid, blitz), Campionatul Mondial Școlar, Campionatul Mondial pentru Juniori.

Participăm anual și la diverse festivaluri de șah în țară: FISCA, Open Arad, Festivalul Șahului Bucureștean, Festivalul Trofeul Tchirghiol, Festivalul Eforie Nord și multe altele.

Peste hotare, participăm la turnee in Bulgaria, Spania sau pe unde găsim turnee interesante pentru elevii noștri.

Elevul nostru Robert Creangă Ionuț participă prin bunăvoința Fundație Kasparov și a sponsorului Superbet la Centrele de Excelență organizate pentru copii de către nimeni altul decât Marele Garry Kasparov.