Inceputul de an competitional pentru micii sahisti este  marcat de Concursul National Scolar – Elisabeta Polihroniade. Ceea ce ne atrage pe noi cei de la CSU Bucuresti la acest turneu este faptul ca au cea mai mica categorie de varsta la un campionat national si anume grupa de U7. De regula castigatorii de aici au perspective mari ca anul urmator sa ocupe podiumul la campionatul national si este o buna experienta pentru cei mai mici dintre concurenti. De asemenea se premiaza pe categorii de varsta cu numere impare, la nationale fiind invers, in modul acesta fiecare copil are mereu cate o sansa in fiecare an sa obtina un rezultat frumos la categoria lui de varsta.

Pentru multi este primul lor turneu adevarat, joaca in deplasare, este un turneu de disciplinare in primul rand. Vrem sa-i avem putin caliti inainte de un prim campionat national. Asadar de aceea venim de regula cu multi pitici la grupele u7 si u9 . La celelalte categorii de varsta nu ne inghesuim foarte mult, pentru ca multi dintre cei mai maricei sunt mai atrasi sa joace Semifinala Campionatului National de Seniori, care este un turneu mult mai puternic.

Anul acesta ne-am deplasat cu o participare record pentru un concurs scolar, avem 29 de copii.

La categoria U7 baieti avem 9 participanti printre care se numara: Roiu Gabriel (2011), Boerescu Mihai (2013), Pauna Andrei (2012), Simion Emanuel (2011), Taranu Matei (2012), Danila Vlad (2011), Micu Stefan (2011), Petcu Alexandru (2011) si Savu Vicentiu (2012).

Din pacate in prima runda au picat sa joaca mai mult intre ei, asa ca rezultatele momentan nu sunt atat de importante. Mai experimentati la aceasta categorie sunt Micu Stefan si Roiu Gabriel, dar din pacate si ei au jucat prima runda impreuna, fapt mai putin placut de catre noi, dar asta le-a fost norocul. Gabi este un copilas foarte talentat si surprizantor la antrenamente, insa la concursuri nu se prea mobilizeaza, joaca primeaza si asteptam sa mai creasca ca sa aiba rezultatele pe care le merita. Micu Stefan in schimb este foarte serios si speram sa aibe un turneu reusit, asa cum isi doreste. Ceilalti copilasi se afla la prima lor participare, asadar este un turneu de pregatire pentru ei. De mentionat este Mihai Boerescu (2013) ca fiind mezinul grupului, are 4 anisori.  Tot foarte micuti sunt si Savu Vicentiu , Taranu Matei si Andrei Pauna , cu totii nascuti in 2012. 

La fetite U7 avem doua domnisoare care au si jucat prima runda intre ele, Maria Boerescu (2011) si Sofia Boboc (2011).

La categoria 9 ani baieti avem 11 copii, dupa cum urmeaza in lista de start: Butolo Mircea (2009), Radu Teodor(2009), Anghel Teodor (2009), Nica Tudor (2009), Coicev Matei (2009), Danila Tudor (2010), Podarica Alexandru (2010), Savu Victor (2010), Roiu Sebastian (2009), Pauna Stefan (2010) si Radulescu Teodor (2009).

Mircea Butolo, Radu Teodor si Anghel Teodor sunt toti medaliati la nationalele de sub 8 ani de anul trecut, copii foarte buni care vor face o echipa grozava pentru generatia lor. Cu mai putina experienta vine din urma si Coicev Matei, care este foarte ambitios si are perspective foarte bune. De asemenea din 2009 mai este si Sebastian Roiu care si el incepe sa se descurce foarte bine, si Teodor Radulescu zis Tedi care s-a apucat de sah de putina vreme dar are o ambitie de fier si credem cu tarie ca va deveni foarte competitiv in generatia aceasta. Din pacate nu au ajuns alaturi de noi Ilin Radu, Stirbu Matei si Gurau Matei care ar fi fost si ei competitivi la aceasta categorie de varsta. Avem o generatie foarte buna atat in 2010 cat si in 2009. Din 2010 mai experimentati sunt Nica Tudor si Danila Tudor care vor face si ei o echipa buna in generatia lor, si cu ambitii mari Savu Victor, Podarica Alex si Pauna Stefan.

La fetite 9 ani avem tot  2 domnisoare, Maria Gatej si Sofia Vranceanu, care au castigat ambele prima runda , Maria prin neprezentarea adversarei iar Sofia pe tabla, urmand sa joace runda 2 impreuna.

La 11 ani baieti avem 4 copii, pe  Nicolae Dan (2007), Ruse Vlad (2008), Gatej Luca (2007), Patru Razvan(2008) iar la baieti 13 doar pe Baciu Daniel (2006) .

Dan Nicolae, fost campion national si medaliat cu bronz la 9 ani, este in continuare unul dintre cei mai buni copii la categoria lui de varsta. Gatej Luca este si el in crestere ca si cei doi colegi mai mici Razvan si Vlad.

Baciu Daniel , vicecampion scolar anul trecut, de data aceasta joaca la grupa superioara de varsta, avand un campionat mai greu.

Cam aceasta este delegatia noastra, cu antrenori insotitori Andrada Cioteanu si Cristian Petrescu. In Bucuresti au ramas Adrian Stanca si Dinu Dumitru Daniel cu o serie de copii sa joace la Semifinalele Campionatului National de Seniori si restul echipei noastre se ocupa de antrenamente chiar si in saptamana aceasta de vacanta.

Atmosfera la acest concurs este frumoasa, desi au fost mici probleme la startul rundelor caci au fost modificari recente in listele elo si civ care nu fusesera operate, insa speram sa fie un concurs frumos, fara incidente si care sa ajute pozitiv dezvoltarea copiiilor si rezultatele lor viitoare la sah.

Conditiile de cazare sunt de 2 stele asa cum au fost prevazute in prospect, momentan nu au fost semnalate probleme, este cald in camere, se mananca ok, singura problema momentan este lipsa internetului pentru care nu vad ce scuza ar putea sa aibe gazdele noastre ca in 2018 sa nu poata oferi acest serviciu.  Ma scuzati, exista acest serviciu dar doar la receptia hotelului :))

In rest toate bune si frumoase, speram ca vremea sa fie buna cu noi, sa nu se imbolnaveasca copiii si sa aibe o experienta frumoasa. Noi antrenorii avem pe langa satisfactiile muncii noastre si portia zilnica de ras, mai ales atunci cand trebuie sa ne responsabilizam piticii. Asa ca am introdus birocratia la copii.

Mult succes tuturor participantiilor!

 

 

Categories: Noutati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

17 medalii la Campionatul Național de Șah pentru Copii și Juniori 2024

𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐒̧𝐚𝐡 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐬̧𝐢 𝐉𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫𝐢 s-a desfășurat în perioada 11-21 aprilie la Eforie Nord. În jur de 600 de copii au luat parte la un maraton de 4 probe: șah clasic, Read more…

Noutati

CSU ONLINE 42

Cupa CSU ONLINE a ajuns la ediția 42! Sunt așteptați copii până în 14 ani (2018-2010 născuți) pentru o competiție online ce se va desfășura pe ZOOM în intervalul 10-12:30 sâmbătă, 27 aprilie. Câștigătorii (locurile Read more…

Noutati

Queens Game Chess Open

Pe 3 martie sărbătorim femeile cu un turneu dedicat în exclusivitate lor! Vino și tu la Queens Game Chess Open 2024! Înscrieri la media@scoaladesah.ro /0744674746