In acest an, Romania a fost gazda si a Campionatelor Europene pentru Copii si Juniori. Cea mai importanta competitie continentala s-a tinut la Mamaia in perioada 4-15 septembrie.

Delegatia clubului nostru a venit cu un numar impresionat de copii dornici sa isi testeze fortele cu cei mai buni jucatori de la categoriile lor de varsta, de pe continent. Acestia au fost:

La categoria 14 ani ne-a reprezentat Luca Olariu, un sportiv foarte talentat care a inceput sahul relativ tarziu (pe la 11 ani) si care a devenit in scurt timp printre cei mai buni jucatori din tara la categoria lui de varsta (anul acesta la finala tarii clasandu-se pe locul 4). El a acumulat 5 puncte din 9 partide disputate, cu 2 infrangeri, 4 remize si 3 victorii. A pornit pe numarul de start 72 si a terminat pe 47, cu un + de 70 de puncte elo. Bravo Luca!

La categoria 12 ani, trei muschetari ne-au reprezentat: Creanga Robert, Mainescu Andrei si Nedelcu Alexandru.

Robert Creanga a pornit la drum cu emotii foarte mari, presiunea titlului obtinut in luna mai – cel de Vicecampion Mondial Scolar, simtindu-se in jocul sau. De aceasta data el a jucat insa la categorie superioara de varsta, asadar competitia se arata din start mai grea decat cea din primavara. Poate nu a obtinut rezultatul dorit de el, dar a obtinut un rezultat foarte bun, s-a clasat pe locul 20 de start si a terminat pe locul 19, cu 6 puncte din 9 partide – 2 infrangeri, 2 remize si 5 victorii. Din generatia lui, a avut cel mai bun rezultat din Romania. Felicitari Robert!

Andrei Mainescu a obtinut 4,5 puncte din 9 partide, asadar 5 remize, 2 victorii si 2 infrangeri. Andrei este un jucator foarte talentat si preconizam ca in viitorul apropiat o sa aibe un salt valoric mult mai mare. El a inceput pe locul de start numarul 85 si a finalizat pe locul 63.

Nedelcu Alexandru a fost cel mai curajos elev al delegatiei noastre. El practica sahul de 2 ani., dintre care de performanta face de doar 1 an si s-a aruncat in arena leilor cum spunem noi, cu jucatori titrati, cu mult mai multi ani de experienta decat el. El a mai jucat un singur turneu pana la acest campionat important – Finala tarii, in rest jucand doar cateva concursuri de weekend. Alex a avut partide castigate dar pe care nu a reusit sa le finalizeze pentru castigarea punctului, cu jucatori foarte buni, inca de prima runda. Dezamagirea de a nu reusi sa finalizeze pozitii castigate l-a facut pe Alex sa isi piarda increderea in fortele proprii, asa ca a pierdut succesiv o serie de partide care-i puteau fi mult mai accesibile decat cele de inceput. A realizat o remiza in cele 9 partide si a terminat pe locul 136, locul pe care l-a ocupat si la pozitia de start a competitiei. Felicitari Alex pentru curajul tau!

La categoria 10 ani ne-au reprezentat : Nicolae Dan Stefan, Stan Anghel Cristian, Gatej Luca, Ciocani Iosif , Robu Damian si Patru Razvan. Categoria 10 ani a fost practic competitia cea mai grea din acest turneu, adunand cel mai mare numar de inscrisi : 143 de copii. In delegatia noastra copiii de la aceasta categorie, in afara de Nicolae Dan Stefan, sunt copii care au inceput sahul relativ tarziu fata de cei din generatia lor, pornind din start cu sanse mai mici in acumularea de puncte la un turneu de asemenea calibru.

Nicolae Dan Stefan a obtinut 4 puncte din cele 9 partide jucate, facand si surprize frumoase in fata unor adversari mai bine cotati. Dani este inca un puiut sensibil care are mici probleme de incredere in fortele proprii, dar credem ca inaintarea in varsta ii va aduce lui Dani un mai mare echilibru in gestionarea  starilor emotive. Mult success Dani!

   

Stan Anghel Cristian si Robu Damian au acumulat fiecare cate 2,5 puncte, iar Gatej Luca, Ciocani Iosif si Patru Razvan cate 2 puncte. Iosif a jucat 7 din cele 9 partide, intrucat a fost nevoit datorita starii fizice sa se retraga din competitie. Copiii au jucat cu ambitie, cu emotii si cu dorinta, si pe aceasta cale vrem sa ii felicitam! O sa vina si turnee mai bune, toti au perspective mult mai bune, sunt talentati iar daca vor continua sa isi pastreze ambitia cu care au jucat acest turneu, vor avea rezultate frumoase!

La categoria fete 10 ani, am avut o singura reprezentanta, pe Chicarosie Ioana Bianca. Ea a inceput turneul pe locul 7 si cu sperante la obtinerea unei medalii. Ea a pornit la drum cu o victorie prin nereprezentarea adversarei, lucru care a bulversat-o putin. S-a acomodat mai greu astfel in concurs, si a facut o serie de 3 remize cu jucatoare cotate mai slab ca ea, aducand-o intr-o stare de lipsa de incredere, asteptand sa vina o data si victoria. A obtinut asadar prima victorie abia in runda 5, urmata de inca o victorie in runda 6 si in runda 7 intalnirea cu o contracandidata din Romania pe care nu a reusit sa o bata si a obtinut remiza. Putin demoralizata a mai facut o remiza in runda 8 si a pierdut o partida care se arata remiza in final, in runda 9. Ioana s-a clasat pe locul 24, cu 5,5 puncte din 9 partide. Chiar daca nu a avut turneul pe care si-l dorea, Ioana a jucat bine si suntem convinsi ca nu doar ratingul o ridica la nivelul de cea mai buna jucatoare din tara la categoria ei de varsta. Ioana este o fata talentata si care se pregateste cu constinciozitate. Cu siguranta rezultatele vor veni!

 

La categoria 8 ani, ne-au reprezentat urmatorii pitici: Butolo Mircea, Ilin Radu Stefan, Radu Teodor, Roiu Sebastian, Nica Tudor, Danila Tudor si Roiu Gabriel.

Mircea Butolo a venit la Campionatul European la scurt timp dupa obtinerea titlului de Vicecampion Al Uniunii Europene, si n-a prins un turneu la fel de bun ca si acolo. Este cu adevarat si un turneu mult mai greu acesta, dar nici Mircea nu s-a mobilizat cum ne-am fi asteptat. A obtinut 5 puncte din 9 partide, adica 4 infrangeri si 5 victorii. S-a clasat pe locul 38 la final, pornind de pe locul de start 31. Putea fi mai bine, dar stim ca Mircea este un jucator de perspectiva al clubului nostru si va veni si cu rezultate mai frumoase! Felicitari Mircea!

Radu Ilin ne-a facut o surpriza frumoasa, a luptat cu jucatori f puternici cate 4 ore de partida, a obtinut 5,5 puncte si s-a clasat pe locul 26, el pornind pe 46. A fost cel mai bine clasat jucator roman. Felicitari, Radu!

Teodor Radu nu a avut cel mai bun turneu al lui, el poate mult mai mult, dar atmosfera de vacanta si de mare l-au furat. Teo a obtinut si el 5 puncte, terminand pe locul 48 si pornind pe locul 39. Nu ne facem griji, Teo va avea rezultate pe masura talentului lui, de indata ce va mai creste putin!

Roiu Sebastian a jucat foarte bine, a batut jucatori mult mai bine cotati ca el, el apucandu-se de sah ceva mai tarziu decat colegii lui. A obtinut 4 puncte si a iesit pe locul 73 pornind de la locul de start 101. Felicitari, Sebi!

Nica Tudor este cu un an mai mic decat categoria la care joaca, a obtinut si el 4 puncte din 8 partide si o infrangere in ultima runda la colegul lui de club Mircea Butolo. Tudor este un pusti de mare perspectiva si speram la un rezultat frumos la Campionatele Nationale 2018! Felicitari Tudi!

Danila Tudor este si el cu un an mai mic in aceasta categorie de varsta, a obtinut si el tot 4 puncte din 8 partide si o infrangere in ultima runda la colegul lui de club, Radu Teodor. Ca si de la Tudi, asteptam de la el rezultate frumoase la nationalele de anul viitor, ei putand constitui impreuna o echipa de campioni! Felicitari Tudor!

Roiu Gabriel a fost cel mai mic participand al clubului nostru. La numai 6 ani , Gabi a jucat acest campionat important, obtinand 3 victorii indiscutabile, si avand partide care au depasit o ora jumate. Bravo Gabitu!

 

La categoria fete 8 ani, am avut doua fetite talentate: Gatej Maria si Vranceanu Sofia. Maria a obtinut 4 puncte din cele 9 partide iar Sofia 3,5 puncte. Amandoua aveau premize mai bune, dar emotiile fetelor sunt foarte greu de controlat. Sofia a jucat partidele cu stari de rau si vomand pe stres, iar Maria a avut partide disputate repede din cauza emotiilor. Fetele noastre au perspective foarte bune si ne mandrim cu ele indiferent de rezultatele la acest concurs, stim ca pot mai mult si rezultatele vor veni!

Felicitam pe aceasta cale toti copiii participanti la aceasta foarte grea competitie si ii incurajam din suflet sa nu abandoneze, sa mearga inainte caci rezultate vin in urma experientelor, a greselilor si  a perseverentei! Mult success tututor!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

17 medalii la Campionatul Național de Șah pentru Copii și Juniori 2024

𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐒̧𝐚𝐡 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐬̧𝐢 𝐉𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫𝐢 s-a desfășurat în perioada 11-21 aprilie la Eforie Nord. În jur de 600 de copii au luat parte la un maraton de 4 probe: șah clasic, Read more…

Noutati

CSU ONLINE 42

Cupa CSU ONLINE a ajuns la ediția 42! Sunt așteptați copii până în 14 ani (2018-2010 născuți) pentru o competiție online ce se va desfășura pe ZOOM în intervalul 10-12:30 sâmbătă, 27 aprilie. Câștigătorii (locurile Read more…

Noutati

Queens Game Chess Open

Pe 3 martie sărbătorim femeile cu un turneu dedicat în exclusivitate lor! Vino și tu la Queens Game Chess Open 2024! Înscrieri la media@scoaladesah.ro /0744674746