Suntem  la finalul anului 2017 iar competitiile importante  nationale si internationale pentru juniori s-au disputat deja. Dorim sa facem o  retrospectiva a rezultatelor obtinute anul acesta.

Anul competitional a fost deschis cu luna februarie, cand a fost organizat Campionatul National pentru Copii si Juniori. Aici clubul nostru a obtinut 5 medalii si o serie de locuri 4-5 in clasamentul national.

Cele 5 medalii au fost ale sportivilor:

Butolo Mircea – Bronz la CN de Sah Clasic, Argint la Sah Rapid

Radu Teodor – Argint la Dezlegari, Argint la Sah Blitz

Vranceanu Sofia – Aur la Dezlegari

Dupa Campionatul National s-a desfasurat Campionatul National Scolar, in luna aprilie, pana in Campionatul Mondial Scolar.

La acest Campionat am obtinut 4 medalii:

Daniel Baciu – Medalie de argint si titlul de Vicecampion National Scolar sah clasic la categoria 11 ani

Fota Emma – Bronz la Campionatul National Scolar la sah clasic categoria 7 ani fete

Ciocani Iosif – Bronz la Sah Blitz

Radu Teodor – medalie de argint si titlul de  Vicecampion la Sah Blitz

Dupa aceea a urmat Campionatul Mondial Scolar, disputat in Romania, la Iasi.

Aici am obtinut medalia de argint a lui Robert Creanga, cu titlul de Vicecampion Mondial Scolar la sah clasic, categoria 11 ani.

In luna iulie am participat apoi la Campionatul National de Juniori pe echipe. Aici am obtinut 8 medalii:

Echipa de 12 ani : Creanga Robert, Mainescu Andrei, Mainov Ioan si Baciu Daniel – Campioni Nationali la Sah Clasic  ( Aur) si Vicecampioni Nationali la Sah Blitz (Argint)

Echipa de 8 ani baieti : Butolo Mircea, Radu Teodor, Ilin Radu, Costan Rares – Vicecampioni Nationali la Sah Clasic (medalia de argint)

Echipa de 8 ani baieti: Butolo Mircea, Radu Teodor, Ilin Radu, Nica Tudor – Campioni Nationali la Sah Rapid ( medalia de Aur)

Echipa de fete 10 ani: Chicarosie Ioana, Arnautu Crina, Sorop Ioana au obtinut medalia de Bronz la Sah Rapid

Echipa de fete 8 ani: Gatej Maria, Vranceanu Sofia, Anastase Ioana au obtinut medalia de bronz la Sah Clasic, medalia de bronz la sah rapid si medalia de argint la sah blitz

Am avut si 4 medalii de la clasari cu locul 1 pe masa 1 : Robert Creanga (u12, medalie aur), Chicarosie Ioana (fete 10, medalie aur), Butolo Mircea (u8,medalie aur), Olariu Luca (u14 medalie aur).

Dupa aceea a urmat Campionatul Uniunii Europene , de la clubul nostru singurul participant  a fost Butolo Mircea, care a obtinut titlul de Vicecampion al Uniunii Europene si asadar medalia de argint.

La Campionatul European disputat la Mamaia elevii nostri nu au obtinut medalii dar au obtinut clasari foarte bune, iar cele mai bune rezultate le-au avut: Creanga Robert locul 1 in clasamentul Romaniei la categoria 11 ani si Ilin Radu locul 1 in clasamentul Romaniei la categoria 8 ani.

Dupa acest campionat am incheiat anul cu Campionatul National pe Echipa Mixte unde am participat cu 2 echipe, obtinand titlul de campioni nationali (medalie de aur) la categoria 8 ani cu echipa formata din Mircea Butolo, Radu Teodor, Ilin Radu, Gatej Maria, Vranceanu Sofia si bronz cu echipa de 10 ani formata din Ciocani Iosif, Cosac Robert, Chicarosie Ioana, Arnautu Crina. De asemenea, in cadrul CN pe echipe mixte s-a tinut si un turneu de blitz unde echipa de 8 ani s-a clasat pe locul 1 (aur) si cea de 10 ani pe locul 2 (argint).

Tot la Campionatul National pe Echipe Mixte, au fost premiati jucatorii pe mese:

– Mircea Butolo – Locul 1 pe masa 1 la categoria 8 ani (medalie aur)
– Maria Gatej – Locul 3 pe masa 3 la categoria 8 ani,  (medalie bronz)
– Sofia Vranceanu – Locul 2 pe masa 4 la categoria 8 ani (medalie argint)
– Iosif Ciocani – Locul 3 pe masa 1 la categoria 10 ani (medalie bronz)
– Robert Cosac – Locul 3 pe masa 2 la categoria 10 ani (medalie bronz)
– Ioana Chicarosie – Locul 1 pe masa 3 la categoria 10 ani (medalie aur)
-Crina Arnautu – Locul 3 pe masa 4 la categoria 10 ani (medalie bronz)

Acestea au fost rezultatele Clubului Sportiv Universitar de Sah Bucuresti pe anul 2017 la principalele campionate nationale, europene si mondiale. Elevii nostri au obtinut multe alte medalii la turneele locale, nationale si internationale, pentru mai multe detalii http://scoaladesah.ro/rezultatelevorbesc-de-la-sine/

La finalul anului vom participa cu o parte dintre elevi la turneul international de la Benidorm – Spania.

Mult succes si felicitari copii! Suntem mandri de voi!

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

CSU ONLINE 42

Cupa CSU ONLINE a ajuns la ediția 42! Sunt așteptați copii până în 14 ani (2018-2010 născuți) pentru o competiție online ce se va desfășura pe ZOOM în intervalul 10-12:30 sâmbătă, 27 aprilie. Câștigătorii (locurile Read more…

Noutati

Queens Game Chess Open

Pe 3 martie sărbătorim femeile cu un turneu dedicat în exclusivitate lor! Vino și tu la Queens Game Chess Open 2024! Înscrieri la media@scoaladesah.ro /0744674746

Noutati

Campionatul Național Școlar 2024

Anul competițional a pornit în forță, cu un prim turneu început tocmai din 2 ianuarie, desfășurat la Căciulata și anume 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐒̦𝐚𝐡 ”𝐄𝐥𝐢𝐬𝐚𝐛𝐞𝐭𝐚 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐡𝐫𝐨𝐧𝐢𝐚𝐝𝐞. Bilanțul a fost bogat pentru clubul nostru care Read more…