Weekendul acesta am participat cu o parte dintre copii la Openul under 2000 – Cupa Antim Ivireanu, din Ramnicu Valcea. Am ales sa venim si anul acesta aici atrasi de atmosfera prietenoasa si primitoare a acestei competitii.

Anul acesta ne-am dublat numarul de participanti cu care am venit, de la 9 la 18, asa ca am constituit aproape o treime din numarul de participanti. Dintre acesti 18 sportivi, 16 erau copii si 2 parinti pasionati care au decis sa joace mai bine decat sa astepte pe holuri . Pentru acest lucru consideram ca trebuie felicitati, le dau un exemplu foarte bun copiiilor lor muncind cot la cot cu ei!

Vineri noi am ajuns din Bucuresti cu putin timp inainte de runda si cu pana la masina, dar lucrurile s-au rezolvat si copiii au ajuns sa joace asa cum era planuit, ba a fost timp si de cazare si masa. Copiii insotiti de parinti au fost cazati la Vila Victoria iar cei neinsotiti si o parte dintre antrenori la anexele Bibliotecii Antim Ivireanu, prin amabilitatea domnilor organizatori dl. Harry Varlan si dl Dragu Ion. Spun o parte dintre instructori, pentru ca eu sunt valceanca, asa ca am putut sta la mama acasa 🙂

Au urmat 2 runde consecutive, cu rezultate oarecum normale, cateva scapari pe la pitici, dar care s-au incheiat in cele din urma cu bine pentru majoritatea , dupa care i-am dus pe copii la pizza.

Sambata au inceput cu o runda de dimineata de la 9:30, dupa care pauza de masa pana la ora 14:00 cand a inceput runda 4 urmata apoi de runda 5. Noi ne-am luat mesele la pranz si seara la Pizzeria Ok sau la Hanul Haiduciilor (ambele fac parte din brandul OK) unde se mananca foarte bine si la preturi normale. Duminica pe acelasi principiu, runda dimineata, pauza de pranz, la 14:00 ultima runda si apoi premierea. Premierea a inceput tarziu, undeva in jur de ora 18:30 deoarece batalia a fost stransa si s-a terminat tarziu runda 7.

Elevii nostri, sau verzisorii cum le spuneau gazdele datorita tricourilor verzi, si-au facut simtita prezenta prin rezultatele si jocul lor care le-a adus rezultate frumoase.

Andrei Mainescu , un baietel de 12 ani de la clubul nostru, a fost castigatorul competitiei, clasandu-se pe locul 1 in clasamentul general. A castigat competitia neinvins, cu 6/7 puncte (5 victorii si 2 remize), asa cum isi si propusese. Anul trecut iesise pe locul 2, asa ca anul acesta a venit chitit sa castige.

Cei mai multi dintre copii au facut meciuri frumoase, invingand jucatori mai bine cotati si mai mari ca varsta. Premiati au mai fost Alexandru Nedelcu la 12 ani cu medalie de bronz, Mircea Butolo cu medalie de argint la categoria 10 ani, Tudor Danila cu medalie de aur la 8 ani, Matei Gurau cu medalie de argint la categoria 8 ani si Gabriel Roiu cu medalie de bronz la categoria 8 ani.

Felicitari tuturor participantiilor si asteptam cu drag sa revenim la editiile viitoare ale acestei frumoase competitii!

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Suntem cei mai buni!

CSU de Sah Bucuresti s-a clasat pe locul 1 in topul celor mai bune cluburi de juniori din tara la Campionatele Nationale pe Echipe! Am demonstrat ca avem o pepiniera puternica de juniori, cucerind 21 Read more…

Noutati

Robert – primul roman antrenat de insusi Marele Garry Kasparov

Robert Creanga este cel mai bun produs al Clubului Sportiv Universitar de Sah Bucuresti si al programului Scoala de Sah, multiplu medaliat la campionatele nationale, Medaliat cu Bronz la Europenele de Sah Rapid Individual dar Read more…

Noutati

10 medalii pentru sportivii de la CSU Bucuresti

  Campionatul National Individual de Copii si Juniori este cea mai puternica competitie de juniori ce se desfasoara in fiecare an. Anul acesta s-au inregistrat un total de aproximativ 550 de copii impartiti in 14 Read more…