În interviul de astăzi, vi-l prezentăm pe Mircea Butolo, actual campion național al generației lui, care tocmai s-a întors de la primul lui turneu jucat la tablă, acum că s-au reluat și competițiile șahiste. Mircea are 11 ani, este un jucător cu un palmares bogat în medalii naționale și nu numai, la vârsta de 8 ani  a devenit și Vicecampion al Uniunii Europene. Să vedem ce ne spune Mircea despre el și turneul jucat:

Mircea în timpul turneului de la Arad Open

Bună Mircea! Tocmai te-ai întors de la Open Arad. Cum a fost să joci un turneu la tablă după o perioadă atât de lungă de pauză?

Tot ce pot să spun este mă simt minunat că am revenit în circuit!

 

La Campionatul Uniunii Europene

Cum au fost meciurile? Care a fost cel mai greu meci? Dar cea mai frumoasă victorie?

Cele mai multe partide au fost foarte grele, dar cel mai greu meci a fost cel cu Turlea Constantin, care de asemenea a fost și cea mai frumoasă victorie.

 

Pe podium la Campionatele Naționale Individuale și la cele pe Echipe

Ce ne poți spune despre modul în care te-ai antrenat în această perioadă de pandemie? Te-ai antrenat mai mult, te-ai antrenat și singur?

În pandemie m-am antrenat exclusiv online, așa cum probabil a făcut majoritatea jucătorilor. Nu pot să spun că m-am antrenat mai mult, dar clar m-am antrenat diferit. Și fără îndoială, m-am antrenat și singur.

Mircea la primul lui turneu, împreună cu prietenul lui, Radu Teodor

Care iți este cel mai drag turneu jucat vreodată de tine?

Cel mai drag turneu jucat de mine a fost desigur primul meu turneu (la cupa CSU) deoarece datorită acelui turneu am început să mă antrenez pentru șah de performanță.

 Mai spune-ne ceva despre tine, care să nu aibă legatură cu șahul. Ce pasiuni ai sau ce îți place să faci în timpul liber.

În timpul liber îmi place foarte mult să mă joc fotbal sau tenis, să mă văd și să mă distrez cu prietenii. Mai nou, am descoperit că îmi place și să învăț diverse limbi străine – spaniola, rusa sau franceza…

 

 


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *