Astăzi o să vă prezentăm un interviu cu Maria Gătej, membră de bază a echipei CSU București la echipa de fete a generației ei, cu care am obținut mereu medalii. Maria este o luptătoare, este o fire spontană, foarte vorbăreață și mereu bine dispusă, cum trebuie să fie orice copil. Ce pasiuni are ea, cum a început șahul și ce o atrage la sportul minții, veți citi în rândurile ce urmează. 

Bună Maria! Cum a apărut șahul în viața ta, ce te-a atras la jocul de șah?   

Eu am început să joc șah la vârsta de 5 ani. Am început să practic acest sport deoarece și fratele meu îl practica, dar am continuat deoarece îmi place să găsesc soluții la probleme și șahul se bazează pe acest lucru.

Ce concurs de șah la care ai participat îți aduce cele mai dragi amintiri, si de ce?

Cel mai drag concurs de șah pe care l-am jucat a fost primul meu concurs deoarece îmi amintesc sentimentul pe care l-am avut atunci când am câștigat, și cât am fost de laudată.

 

La ce rezultat îți dorești tu cel mai mult să ajungi la șah?

Îmi doresc să ajung la capacitatea mea de a progresa maxim.

Practicarea șahului simți că te-a ajutat la ceva? Dacă da, la ce anume?

Jucând șah, am învățat să îmi dezvolt răbdarea, să fiu atentă la detalii și că lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum par.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Ce alte pasiuni ai?

Am 11 ani și sunt în clasa a șasea. Pe lângă șah, îmi mai place să gătesc, să citesc și să mă uit la filme.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Cupa CSU Online 16

Weekendul 25-26 septembrie, revine Cupa CSU ONLINE Ediția 16! Pentru detalii și înscrieri consultați prospectul următor:

Noutati

ANNUAL CHESS CONTEST 2021

9 octombrie 2021 Concursul este parte a proiectului Global Chess Festival organizat de Judit Polgar Chess Foundation, fundația înființată de cea mai puternică jucătoare de șah a tuturor timpurilor. Global Chess Festival a luat naștere Read more…

Noutati

Episodul 2: Finala Juniorilor mici – București, Rin Grand Hotel

Continuăm azi o serie de articole despre cele mai importante concursuri la care a participat clubul nostru anul acesta. Episodul 2: Finala Campionatului Național de Copii, București (Rin Grand Hotel)- mai 2021 Acum un an Read more…