Vești bune de la Băile Olănești: au venit cupele! Sunt mari, frumoase, și foarte multe! Am încercat să le număr, de mai multe ori, dar m-am încurcat la numărătoare, mereu mă întrerupea cineva și uitam unde au rămas. La una dintre numărători am trecut de 100, așa că putem să vă dăm vestea cea bună: sunt pentru toată lumea! Și dacă o să rămână vreo echipă pe dinafară, suntem convinși că se vor găsi măcar niște medalii ceva.
Revenind la CN pe echipe pt copii și juniori, ele au continuat ieri cu rundele 3 și 4. Se luptă cu ambiție, atmosfera în sală este una de competiție cu miză reală. Fiind căpitan la una dintre echipe, maestrul Adrian Stanca a putut să își bea cafeaua stând liniștit pe un scaun, a frunzărit o carte și din când în când s-a plimbat prin sală și a cules impresii pentru dumneavoastră.
La U16, meciul din runda de dimineață CSU de Șah București – ACS Șah Club Vados Arad era practic derby-ul competiției. O înfrângere ne arunca brusc pe penultimul loc, dar o victorie clarifica destul de mult lupta pentru locul 1. Nu am urmărit foarte atent meciul, dar am observat că Robert, Alex și Matei se plimbă mult, în timp ce adversarii stau la masă și par a fi mereu la mutare, în general. Am dedus că e de bine, și așa a fost, scorul de 2.5-0.5 arătând că am fi controlat mereu meciul. (victorii Robert și Matei cu piesele albe, remiză Alex cu negrul). La amiază s-a jucat meciul retur CSU – CSM București. Dar iată evoluția scorului: 1-0 pentru CSU, 2-0, 3-0. Victorie fără istoric cu același scor precum în tur. Pentru echipa noastră urmează o zi de pauză, urmată de ultimul meci joi dimineață, când doar o înfrângere (foarte improbabilă) cu 3-0 în returul cu Vados Arad ne mai poate da la o parte de pe locul 1. Baieții deja au primit felicitări, pentru buna treabă pe care au facut-o. Și-i felicităm și noi. Bravo băieți!
F 16. S-a ratat mult în meciul de dimineață, cu CSS nr.1 Timișoara. Sofia a pierdut, dar Ioana putea să câștige și a încheiat doar cu remiză. Se părea că Alexia va egala scorul, ea având o calitate în plus. Dar, din nou, criză de timp și…gafă. 2.5-0.5 pentru Timișoara. După amiază, nu a ieșit mai bine. Fetele noastre intră des în criză de timp (unde se fac greșeli), ritmul de joc fiind ce-i drept unul foarte rapid pentru șah clasic. (nu am mai văzut până acum acest ritm de joc la un CN pe echipe). A fost așadar CSU-Clubul Central de Șah București 1-2. Dar nu o să dramatizăm prea mult. Vom continua să ne incurajăm fetele, care încă se află pe podium, pe locul 3. Și vor rămâne pe podium, dacă iese bine meciul următor, cu Smart Galați (echipa de pe locul 4).
La B14 ne-a surprins un pic remiza lasată de Iosif de dimineață cu un adversar cu ELO considerabil mai mic, dar se mai întâmplă, mai ales când la celelalte 2 mese se face 2-0. 2.5-.5 a fost pentru CSU de dimineață în meciul cu CS Muncitoresc Reșița. Victorie și după amiază pentru echipa 1, 2-1 cu Oxygen București. (remize Eric și Iosif cu negrul, și victorie Radu David cu albul). După 4 runde noi am urcat pe locul 1, și așteptăm cu încredere derbyul de miercuri dimineață, cu Dinamo București.
A fost din nou înfrângere pentru echipa a 2-a de la U14, 1-2 cu CS Politehnica Iași în runda a 3-a, dar remiza lui Constantin Eduard-Andrei cu Ciomaga Andrei (mai bine cotat la Elo) este notabilă. În runda a 4-a echipa a 2-a a avut bye, iar în runda următoare suntem gata să obțină prima victorie.
La U12, în meciul de dimineață, cu Oxygen 2 a ieșit doar un egal desi eram favoriti. După amiaza s-a câștigat un meci mai greu decât cel de dimineață, 2.5-0.5 cu CSM Galați (remiză Tudor, victorii Vlad și David). Echipa se află deocamdată pe locul 2, și meci direct cu ocupanta locului 1 (CS Micul Șahist Iași), miercuri de la ora 16.
Ajungem la U10, unde dimineața a ieșit la egalitate complicatul meci cu CSS Ilfov. Vice a reușit o remiză cu campionul național, Andrei a făcut o partidă foarte bună și a dominat cap coadă un adversar cu ELO superior, dar din pacate Matei a pierdut. După amiază a fost un 3-0 sec cu CSM Galați, și continuăm să sperăm la o clasare pe podium.
La F10 nu ne aștepta o zi ușoară, căci nu e niciodată ușor să joci 2 partide de șah clasic într-o zi. Anisia a câștigat o piesă repede, ba chiar a reușit să schimbe și damele. Dar s-a văzut câștigătoare prea devreme, a devenit superficială, a început să mute repede. De la o piesă în plus a ajuns la …o piesă în minus. Anisia a pierdut partida, dar a primit o lecție. Ștefi a luptat cu dezinvoltură și aplomb, și a câștigat pe merit. La fel și Emma. 2-1 cu Smart Galați. După amiază, un meci f asemănător cu CSM Iași 2020, 2-1. Fetele noastre se află pe locul 1, și sunt matematic CAMPIOANE, indiferent ce se întâmplă în ultimul meci. Bravo fetelor. Cu tupeeeeu!!! Hai CSU!
Băieți 8 ani au avut de îndeplinit o formalitate de dimineață, 3-0 cu CSM Galați. Cu Acs Fianchetto Constanța, după prânz, ne-am luat revanșa pt ce s-a întâmplat în tur, 2-1. (victorie Petru, remize Alex și Ștefan). Începem să sperăm la locul 1!
Fete 8 ani au jucat ieri un singur meci, returul cu Oxygen. A fost la fel de greu ca în tur, același deznodământ. Suntem totuși pe locul 2 și mai avem de jucat un meci.
Azi și mâine dimineață se joacă ultimele runde de la CN pe echipe pentru copii și juniori, proba de șah clasic. Hai CSU!!!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Autumn Chess Camp 2022

În perioada 23-28 octombrie, organizam Autumn Chess Camp – Tabăra copiilor isteți! Aceasta se va desfășura la pensiunea Mama Cozonacilor de la Bran. Copiii vor avea ca de fiecare dată parte de distracție și activități Read more…

Noutati

Cupa CSU ONLINE 25 – într-un nou format!

Cupa CSU ONLINE a ajuns la a 25-a ediție, iar formatul de acum este mai ușor accesibil tuturor copiilor, competiția desfășurându-se doar sâmbăta, 5 runde, la timpul de joc de 15 minute cu 3 secunde Read more…

Noutati

C.S.U. de Șah București pe locul 1 în clasamentul cluburilor la CN pe echipe pentru copii si juniori de la Baile Olănești!

Într-un clasament al cluburilor, întocmit conform medaliilor (am numit ”medalie” fiecare clasare pe podium a unui club) obținute de către fiecare club în parte, CSU de Șah București a ocupat locul 1 la masculin, locul Read more…