Am promis ca o sa revin cu un articol pe tema rezultatelor obtinute de elevii nostri la CNEJ.

In primul rand, ne-am prezentat la acest concurs cu 10 echipe, si am obtinut 10 medalii dupa cum urmeaza:

Sah Clasic:
U8 – Locul 2 cu echipa : Danila Tudor, Nica Tudor, Podarica Alexandru si Savu Victor
U10 – Locul 2 cu echipa: Prelipcean Eric, Cosac Robert, Ciocani Iosif
Sah rapid:
U8 – Locul 3 cu echipa: Calin Mihai, Nica Tudor, Danila Tudor si Gurau Matei
U10 – Locul 2 cu echipa: Prelipcean Eric, Cosac Robert, Ciocani Iosif
Sah blitz:
U8 – Locul 3 cu echipa: Calin Mihai, Danila Tudor, Nica Tudor si Roiu Gabriel
U10 fete: Locul 3 cu echipa: Gatej Maria, Vranceanu Sofia, Popa Ana
Individual:
U8 – Locul 1 masa 1 – Danila Tudor
U8 fete – Locul 2 masa 2 – Aldea Maria
U10 baieti – Locul 2 masa 3 – Rusnac Stefan
U12 fete – Locul 1 masa 1 – Chicarosie Ioana

Am avut: 

3 echipe la U8 (una reprezentand Colosseum Giurgiu, intrucat federatia nu accepta 3 echipe la o categorie de varsta – un alt subiect controversat pe tema caruia vrem intr-un articol viitor sa dezbatem aceasta problema), dupa cum urmeaza :

Echipa 1 compusa din Danila Tudor, Nica Tudor, Podarica Alexandru si Savu Victor.

Echipa 2 compusa din Gurau Matei, Calin Mihai, Roiu Gabriel si Savu Vicentiu.

Echipa 3 compusa din Tirca Razvan, Marinache Luca si Petcu Alexandru.

Echipa 1 a obtinut medalie de argint la proba de sah clasic, bronz la sah rapid si la blitz, iar Danila Tudor pe masa 1 a obtinut locul 1 cu 6,5 /7 puncte. Datorita unei remize in runda 5 in care a fost prins in sah etern desi avea avantaj material considerabil, nu a atins scorul perfect de 7/7. Cu mai multa atentie, suntem convinsi ca putea sa aibe acest frumos rezultat.

 Pe masa 2, Nica Tudor a jucat foarte frumos, a avut 4 victorii , o remiza la colegul lui de club Calin Mihai, si doua infrangeri in rundele 3 si 5. In una din ele credem ca a subestimat putin adversarul iar in cealalta o singura greseala l-a costat meciul, o eroare de calcul la o mutare. Putea mai mult si suntem convinsi ca Tudi o sa ajunga un jucator de elita, el s-a remarcat in competitii inca de la varsta de 5 ani facand surprize frumoase in fata unor adversari mult mai bine cotati si mai mari ca varsta. Si anul acesta la nationalele individuale a jucat ultima runda luptand pentru o medalie, dar din pacate nu a fost sa fie. Suntem convinsi ca va ajunge insa campionul care isi doreste si poate sa fie!

 Pe masa 3 au luptat alternativ Podarica Alexandru si Savu Victor, dar afectati putin mai mult decat ceilalti de emotii nu au jucat in stilul lor caracteristic, facand greseli pe care de regula nu le fac la alte competitii. Credem ca exista o mare presiune in echipele cu rezerva mai ales la varste fragede, teama de a nu gresi si a fi scos, de a nu dezamagi echipa. Este foarte greu si sa aduci un copil la o astfel de competitie si sa nu joace deloc, sa isi asume total rolul de rezerva. Pe alta parte, mai ales la cei mici, exista sanse mari mereu sa contacteze cate un virus, sa nu poate juca unul din ei, si sa vii fara rezerva din nou nu pare o solutie viabila. Podarica Alexandru este membru al lotului national, impreuna cu colegii lui , Nica Tudor si Danila Tudor, asadar la nationalele individuale a avut o clasare mult mai buna. De asemenea si Victor Savu a jucat ff frumos si a avut rezultat f bun la CN Scolar de anul acesta, desi juca la grupa superioara de varsta. Asadar amandoi sunt copii f buni si credem in ei indiferent de rezultatele de acum. Victor ce e drept a jucat doar 3 partide facand scorul de 2/3, asa ca practic a avut o singura partida cu adevarat nereusita, dar se putea sa joace mai bine si in celelalte, stim asta.

Echipa 2 la 8 credem insa ca putea mai mult, in general meciurile s-au jucat cu mari emotii si cu viteza f mare. Matei Gurau a obtinut 2,5/7 , un rezultat nu prea bun pentru el, fiind un copil inteligent, cuminte si cu un stil combinativ. Asa cum le mai spunem insa la club, graba strica treaba. Este timp, Matei va creste si va scapa de graba aceasta. El de fel este un copil serios si cuminte, o data cu inaintarea in varsta rezultatele lui vor fi dintre cele mai bune. Matei Gurau a fost rezerva la echipa 1 la proba de sah rapid, am considerat ca are nevoie de o pauza dupa sahul clasic, si a obtinut impreuna cu echipa medalia de bronz. La proba de sah blitz a jucat f bine cu echipa 2, daca castigau ultimul meci deveneau si ei medaliati.  

 Mihai Calin a obtinut 4,5/7, terminand cu mai mult timp pe ceas decat avea cand a inceput partida, jucand foarte repede. Mihai este un copil care joaca fantastic meciurile de sah rapid si blitz, mai trebuie sa se obisnuiasca insa cu sahul clasic. Este inca mic si are timp, asa ca nu ne facem griji. Atata timp cat are pofta de sah si este talentat, suntem convinsi ca vom face treaba f buna impreuna. De mentionat este si ca la probele de sah rapid si blitz a jucat in echipa 1 pe masa 1 si au obtinut impreuna medalia de bronz la ambele probe. 

Pe masa 3 au jucat Roiu Gabriel si Savu Vicentiu, amandoi mici in categorie, cu varsta de 7 respectiv 6 anisori. Au jucat f bine si suntem convinsi ca experienta aceasta ii va ajuta la anul cand vor fi de baza in generatia lor. Amintim ca Roiu Gabriel este campion national la 7 ani, iar Vicentiu medaliat cu bronz la blitz sub 7 ani. Doi copii f talentati care vor aduce rezultate bune si foarte bune pe viitor, copii in care avem toata increderea.

Echipa 3 – Colosseum Giurgiu a fost compusa din Tirca Razvan, Marinache Luca si Petcu Alexandru. Toti trei fiind nascuti in 2011, unii dintre ei neavand inca nici 7 ani. Au jucat cu mare ambitie, facand partide frumoase, chiar multe dintre ele pierdute doar din lipsa experientei, fiind de multe ori castigati pe tabla dar nestiind sa finalizeze. Sunt copii f seriosi care s-au inchegat f frumos ca echipa si au facut o impresie f buna la acest concurs. Pentru Razvan masa 1 a fost f grea, el avand jucate doar cateva concursuri inainte, asa ca a obtinut doar 2 victorii din cele 7 posibile la sahul clasic, insa evoluand mult pe parcursul acestui concurs. S-a descurcat f bine insa si la sah rapid, 3,5 puncte pe masa 2 din 7 jucate.Este un copil serios si ambitios si suntem convinsi ca va face treaba f buna pe viitor.

 De asemenea, Marinache Luca masa 2 la sahul clasic, a obtinut 3 puncte din 7 partide la sahul clasic, iar la sah rapid 5.5/7 puncte, un rezultat extraordinar tinand cont ca era prima data cand juca un concurs de sah rapid. Se pare ca acesta este ritmul lui actual, mai trebuie sa ne acomodam cu sahul clasic. Luca ar fi putut de asemenea sa castige un premiu pentru popularitate in acest concurs, amuzand mereu arbitri cu felul lui simpatic de a fi si intrebarile frecvente pe care le avea pentru arbitru:

– Domnu’ arbitru?
– Da, zice acesta.
– Adversarul meu a mutat, a notat mutarea si a apasat pe ceas. 
– Asa si? Intreaba arbitru ridicand din umeri.
– A nimic, intrebam si eu.

:)))

Petcu Alexandru a sarbatorit la concurs implinirea celor 7 anisori, si a fost unul dintre cei mai seriosi pitici din concurs. A jucat mereu partide lungi, a obtinut scorul de 5/7 la sah clasic, Suntem convinsi ca va fi un jucator de persectiva, talentul si rabdarea lui la partidele de sah il recomanda. Mai trebuie sa insistam putin cu temele acasa si suntem convinsi ca va deveni un jucator f bun.

La fetite 8 ani am avut o singura echipa ce s-a clasat pe locul 4 si a fost compusa din Gavriliuc Victoria, Aldea Maria si Boerescu Maria.

Victoria are 6 anisori si a jucat pe masa 1, avand mereu meciuri grele. A jucat din ce in ce mai bine, si desi a facut 0/4 puncte, ne-a placut progresul seziat in timpul competitiei. La un moment dat, a primit un mat si tot concursul, atat la clasic cat si la rapid, a incercat sa il dea la randul ei. Este o copila talentata si ambitioasa, foarte bataioasa, ce sigur va ajunge sa aibe rezultate frumoase. La celelalte probe a punctat chiar impotriva unor jucatoare mai experimentate.

Aldea Maria a obtinut locul 2 pe masa 2 cu 2,5/4 partide jucate. A jucat foarte frumos, invingadu-si rand pe rand emotiile care la inceputul competitiei pareau ca o coplesesc. O fetita cu o ambitie de fier, care se va impune curand la categoria ei de varsta, deoarece progreseaza foarte repede, este foarte atenta si dornica de sah!

Boerescu Maria si ea micuta in categorie, a jucat putin sub asteptari, nereusind sa se concentreze ca la alte competitii. Maria este foarte talentata dar mai nazbatioasa, asa ca are momentele ei cand face o treaba extraordinara si momente cand nu se poate focusa foarte bine. La varsta ei este de inteles, important este ca Mariei ii place sahul si vrea sa devina cea mai buna. Ii tinem pumnii!

La categoria baieti 10 ani, am avut ca si la 8 ani, 3 echipe:

  1. Prelipcean Eric, Cosac Robert, Ciocani Iosif
  2. Butolo Mircea, Anghel Teodor, Coicev Matei si Radu Teodor.
  3. Gorea Rares, Bar Andrei, Rusnac Stefan si Roiu Sebastian.

Echipa 1 a jucat foarte unita, ne-a impresionat cat de luptatori au fost, cum ieseau din partida si se incurajau unii pe ceilalti, cum se incurajau inclusiv la infragere si cat de bine si frumos s-au legat. Au obtinut impreuna medalii de argint la probele de sah clasic si rapid.

Eric Prelipcean a venit la clubul nostru pentru a face echipa cu Robert si Iosif, legandu-se o prietenie intre ei inca de la cantonamentul de pregatire. A jucat frumos si cu ambitie, la fel ca si ceilalti colegi ai lui, Robert si Iosif.

Toti sunt niste copii extraordinari si lupta intr-o generatie f puternica, cu foarte multi copii buni si bine pregatiti. Suntem mandri de ei si speram sa o tina tot asa!

Echipa 2 a jucat putin sub asteptari, ei toti fiind mici in generatie nu s-au mobilizat asa cum am fi sperat la sahul clasic. Au jucat cu multa ambitie runda 1, cu echipa 1, unde au fost chiar aproape de o victorie, castigand Mircea la masa 1 cu Eric, iar Matei a fost aproape castigat cu Iosif. Lipsa experientei insa si-a spus cuvantul. Toti sunt copii extraordinari, amintim aici faptul ca Butolo Mircea este medaliat cu argint la Campionatul Uniunii Europene, iar Teodor Anghel este medaliat inca de la 7 ani cam la toate campionatele nationale. Matei Coicev vine si el din urma cu mare ambitie, el facand sah de 1 an jumate. Radu Teodor este si el un jucator titrat in generatia lui, cu multe medalii. Asadar piticii grupei de 10 ani, puteau si ei mult mai bine, dar parca nu s-au legat la fel de bine ca cei mari inca in prima, abia la sahul rapid au inceput sa lupte pentru titlu. Au inca timp, la anul suntem convinsi ca vor fi de necombatut in aceasta formula. Au facut totusi treaba foarte buna la sah rapid, iesind pe locul 4.

Echipa 3 – Colosseum Giurgiu, s-a clasat pe locul 7 la sahul clasic, un loc onorabil. Echipa a fost formata in majoritate de copii micuti in generatie, dar cuminti si ambitiosi. Amintim aici pe Rusnac Stefan care a facut 5/6 partide jucate, ocupand locul 2 pe masa 2 in clasamentul general. Gorea Rares a facut 4.5/7 pe masa 1, Bar Andrei a facut 2,5/6 pe masa 2 iar Roiu Sebastian pe masa 3 nu a jucat prea mult, facand 0/2 partide, una dintre ele pierzandu-o la colegul de club Anghel Teodor. Una peste alta, copii au jucat bine si cu ambitie, capatand o experienta care sigur le va ajuta pe viitor.

La categoria fete 10 ani, ne-am prezentat cu 2 echipe:

  1. Vranceanu Sofia, Gatej Maria, Popa Ana
  2. Stefan Iulia, Olinici Theodosia, Iloiu Diana.

Fetele noastre de la echipa 1, in majoritate mici in generatie, au obtinut medalie de bronz la sahul blitz. Au fost f aproape si la sahul clasic, iesind pe locul 4 in cele din urma. Ele au o sansa buna si la anul, Sofia si Maria fiind jucatoare consacrate, medaliate anul acesta la CN Scolar la toate probele. Sofia este campioana nationala scolara la sah clasic si rapid, iar Maria la blitz si dezlegari. O echipa puternica care anul trecut a obtinut 3 medalii la aceste campionate nationale pe echipe. Anul acesta se putea mai mult, au avut multe pozitii superioare sau au fost castigate dar nu au reusit sa finalizeze. Oboseala, stresul si emotiile pot fi o cauza, ele putand garantat mai mult, au dovedit mereu ca sunt niste jucatoare puternice carora greu li se face fata la categoria lor de varsta. Nu-i nimic, anul viitor o sa fie mai bine. Popa Ana a jucat pe masa 3 obtinand 4.5 /7 puncte, cu o singura infrangere, 3 remize si 3 victorii. Un rezultat bun pentru o fetita cu putina experienta competitionala. Ana ne-a promis insa ca de acum va juca mai des, motivata si ca la ultimele competitii a castigat locul 1 cu scor aproape perfect. Mult succes fetelor!

Echipa 2 la fete 10 ani a fost compusa din 3 fete incepatoare, aflate la prima lor competitie! Nu am mai adus niciodata la un campionat national niste debutanti, insa fetele au vrut sa joace si le-am lasat. Sunt fete istete si capabile sa inteleaga ca mai au multe de invatat, asa ca s-au multumit cu faptul ca au reusit toate sa puncteze cate ceva in cele 21 de runde (7 clasic, 7 rapid si 7 blitz) si au concluzionat ca vor mai departe sa intre in circuitul competitional si sa se antreneze puternic. Au facut meciuri frumoase, suntem mandri de ele si dorim sa ne extindem pepiniera de junioare cat mai mult. Au in club exemple de fete foarte bune, precum Ioana Chicarosie (11 ani) care a luat locul 1 pe masa 1 jucand cu imprumut pentru Smart Galati, Karina Dumitrescu , care desi nu mai face f mult sah este o fetita talentata care oricand se poate intoarce in mediul competitional si sa obtina rezultate frumoase (momentan o preocupa mai mult matematica), dar si fetele din generatia lor, Maria si Sofia care sunt exemple demne de urmat.

La categoria 12 ani ne-a lipsit echipa campioana in ultimi 2 ani, formata din Robert Creanga, Mainescu Andrei si Mainov Ioan, care nu au putut veni din motive obiective. Au promis ca nu vor mai lipsi, asa ca la anul vom evolua cu ei la categoria de 14 ani.

Revenind la competitia de la 12 ani, anul acesta ne-am prezentat cu cei care ar fi fost echipa B, formata din Baciu Daniel, Iloiu Matei, Bisti Stefan si Rusnac Mihai.

In predominant copii care nu au experienta f mare competitionala dar care se antreneaza si vor sa vina din urma cu pasi iuti. Avem incredere in ei, le tinem pumnii pe viitor si speram sa isi pastreze aceeasi pofta de sah ca si pana acum. La sahul rapid au avut un rezultat f bun, au iesit pe locul 6 din cele 14 echipe. Bravo baieti!

La categoria 14 ani nu am avut echipa, dar am fi putut avea la 16 ani cu Olariu Luca , Coman Mihnea si Soltuz Grosu Roland. Din pacate anul acesta nu s-a putut, poate insa la anul vom reusi.

Multumim tuturor copiiilor si parintiilor pentru eforturile depuse, munca si daruire,  precum si colegiilor mei antrenori care fac o treaba deosebita si cu care ma bucur sa formam impreuna echipa CSU Bucuresti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

CSU ONLINE 42

Cupa CSU ONLINE a ajuns la ediția 42! Sunt așteptați copii până în 14 ani (2018-2010 născuți) pentru o competiție online ce se va desfășura pe ZOOM în intervalul 10-12:30 sâmbătă, 27 aprilie. Câștigătorii (locurile Read more…

Noutati

Queens Game Chess Open

Pe 3 martie sărbătorim femeile cu un turneu dedicat în exclusivitate lor! Vino și tu la Queens Game Chess Open 2024! Înscrieri la media@scoaladesah.ro /0744674746

Noutati

Campionatul Național Școlar 2024

Anul competițional a pornit în forță, cu un prim turneu început tocmai din 2 ianuarie, desfășurat la Căciulata și anume 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐒̦𝐚𝐡 ”𝐄𝐥𝐢𝐬𝐚𝐛𝐞𝐭𝐚 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐡𝐫𝐨𝐧𝐢𝐚𝐝𝐞. Bilanțul a fost bogat pentru clubul nostru care Read more…