🥁 Iată, pe scurt, care au fost realizările CSU de Șah București în 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣.


💻 Am organizat înca 9 ediții de 𝐂𝐮𝐩𝐚 𝐂𝐒𝐔 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 (edițiile 20-28) în 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣, iar pentru anul viitor avem deja puse în calendar 10 ediții!

♟️ La sediul principal al clubului nostru (cel din Tineretului) am ținut 9 turnee interne, în cadrul cărora am descoperit mulți copii pe care ne vom baza în viitor. Pentru la anul vrem să permanentizăm și acest circuit de turnee, să devină lunare. Mai avem și alte surprize în 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣ pe partea de organizare turnee, dar nu dăm pe față toate cărțile de pe acum. ”Trofeul Francez”, openul nostru internațional de șah clasic pentru juniori cu premii de 15000 lei a fost un succes! Mai vrem să organizăm turnee precum acesta! Anul acesta au fost 4 tabere. Pline cu copii, care mai vor mereu și la anul!


♟️ În cadrul proiectului ”Chess Move”, au continuat antrenamentele celor două grupe de adulți amatori. Au fost și 2 competiții pentru ei de care s-au bucurat, iar de la anul ne propunem să le mai organizăm vreo 3 turnee și să mai deschidem o grupă, la sediu. Va reuși oare să îl bată cineva pe Zeitoun Shaker la aceste turnee? (Will someone beat mr Shaker next year at our internal tournaments?).


🏫 Am scris mai sus ”sediul principal”? Începând de anul acesta mai avem un sediu, frumos și modern! Detalii pe site.

Și anul acesta au continuat investițiile de tot felul la sediul principal. Încă din primăvară avem un monitor cu touch screen în sala Magnus. Este oricum mereu o plăcere să mergi la club să ți un antrenament sau să iei parte la un antrenament, dar la începutul anului 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣ avem o altă surpriză, care va face clubul să arate și mai frumos!

🧑‍🏫Ne-am mărit și echipa, cu câteva persoane de valoare. Varinia Mitrea este persoana de care aveam nevoie la sediul nou. Maestrul Radu Roua este un om de echipă care s-a integrat foarte bine în colectivul nostru. Maestra Internațională Cristina Iosif știe să se facă ascultată de către copii, cu calmul și profesionalismul caracteristice. Sperăm ca Roxana Stănescu să fie secretara noastră pentru multă vreme de acum încolo.

🏆 Un element de atracție în sediile clubului nostru îl reprezintă numeroasele trofee expuse, realizările copiilor noștri. 𝐋𝐚 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐉𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫𝐢 clubul nostru a strâns 9 medalii (3 aur, 3 argint 3 bronz- vezi foto)!

La Campionatele Naționale pe Echipe pentru Juniori cele 11 echipe ale noastre s-au întors cu…27 de medalii!!! Pentru clubul nosru a devenit o problemă dificilă de logistică căratul trofeelor la asemenea competiții!

La Campionatele Naționale pe Echipe Mixte clubul nostru a caștigat medalii de aur la 2 dintre cele 4 categorii de vârstă!

Au fost și anul acesta multe realizări în competiții internaționale: Crețescu Emma o medalie de argint la Campionatul European Școlar F9 și un loc 5 la Campionatul Mondial școlar F9, Sabou Ștefania Teodora 3 medalii de aur la Balcaniadă, și Varabiescu Petru 2 medalii de aur și una de argint la Balcaniadă!

Ca o confirmare a nivelului foarte bun atins de către juniorii noștri, 4 dintre ei au fost aleși să ia parte începând cu anul viitor la antrenamente cu renumitul antrenor indian GM Ramesh (Petru Varabiescu, Cretescu Emma, Coicev Matei și Ciocani Iosif)! Crețescu Emma a fost premiată pentru al 2-lea an la rând la Gala Șahului Românesc ediția 2022: locul 4 în clasamentul junioarelor!
Mai mulți juniori și antrenori de la clubul nostru au fost invitați de-a lungul anului să participe la emisiunea ”Strategie în Alb și Negru” de la Realitatea Plus TV. Mulțumim și pe această cale doamnei Delia Duca-Iliescu, realizatoarea emisiunii, pentru amabilitate și profesionalism!

S-au întâmplat multe anul acesta, despre majoritatea lucrurilor noi am scris la momentul respectiv. 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ se termină pentru noi cu multe amintiri plăcute dar abia așteptăm să înceapă 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣, pentru că avem planuri mari!

Categories: Noutati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

CUPA CSU ONLINE 30

Vă invităm la ediția 30 a Cupei CSU ONLINE, în noul format: Turneu: U6-U8-U10 și turneu U12-U14! Concursul de ține pe ZOOM + lichess.org. Înscrieri la contact@scoaladesah.ro

Noutati

Calendar Anual Cupa CSU ONLINE 2023

Acesta este Calendarul Anual pe 2023 al Cupei CSU ONLINE. Vor fi 10 editii, fiecare in ultima sambata din luna, cu exceptie ultima editie, cea din decembrie 2023! Pentru alte detalii si inscrieri ne puteti Read more…

Noutati

”Trofeul Francez” a fost un succes!

Weekendul trecut a avut loc 𝐓𝐫𝐨𝐟𝐞𝐮𝐥 𝐅𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐳, competiție internațională de șah pentru juniori sub 14 ani care s-a disputat la București. La turneu au participat 165 copii și juniori din 4 țări: România, Bulgaria, Ucraina Read more…