La ora la care scriu aceste rânduri aventura panameză este pe terminate. Peste câteva ore luăm avionul spre casă, urmând să aterizăm pe aeroportul Otopeni luni cca ora 17. Când am plecat la drum, am apreciat că vom avea de furcă cu jucătoarea din Kazakhtan, care de altfel a început bine și cu aplomb turneul. De asemenea, ne gândeam că nu va fi ușor cu jucatoarea din India (care s-a retras ulterior), sau cu cele două jucatoare reprezentând SUA dar cu nume chinezesc. Ne așteptam să apară și o jucătoare puternică din America de Sud. Jucătoarele din Mongolia puteau fi oricând o surpriză, ca oricine provenind din Asia. Mergeam un pic în necunoscut. Nu aveam date despre adversare, în timp ce Emma jucase concursuri recente pe mese de live, putea fi ușor găsită și pregătită conform partidelor jucate la CE școlar. Din păcate partidele aveau să fie mereu dificil de pregătit, doar o masă fiind live, gazdele nefăcând nici un efort să publice partidele jucate. (au băgat după câteva zile runda 1, și abia după finalul turneului înca două runde). În condițiile date, noi am făcut tot ce am putut. Învinsă (pe merit, trebuie să spunem) de către puternicele jucătoare din Mongolia (țară care a luat multe medalii la aceste școlare, le-a dominat practic), Emma a avut puterea să lupte până la capăt și să termine pe un onorabil loc 5, care ar fi putut fi mai bun în alte condiții. Adrian n-o să îl uite prea curând pe antrenorul mongolez. Nu avem nici o poză cu el, dar semăna foarte mult cu personajul principal din filmul ”Karate Kid”!

Ce au mai făcut cei 3 în timpul liber prin Panama? Adrian s-a dus să își cumpere o pălărie în centrul vechi, într-un magazin ticstit cu pălării. Pălarierul i-a cerut 60 $ pe o pălarie, după care a tot scăzut prețul, oferind alte modele. Când să iasă pe ușă, Adrian a primit o ultimă ofertă: 20$. Dar era o pălărie care avea o pată. ”Promoțione!”, a spus pălărierul. ”Bye!” a răspuns Adrian. Ciprian și Emma au vizitat o rezervație naturală în ziua liberă. Un raton a atacat-o brusc pe Emma, care a avut reflex f bun și s-a retras un pas înapoi, moment în care ratonul observându-l pe Ciprian lângă Emma și-a evaluat corect șansele și s-a retras. În partea a 2-a a competiției Adrian a răcit, a avut friguri, și a ieșit din cameră doar când s-a dus la masă. Ciprian și Emma au continuat să fie activi. Au fost la piscina hotelului într-o zi, iar în altă zi au căutat rooftop bar-ul (dar era închis). În altă zi au fost în zona Punta Culebra, zonă superbă, de promenadă, unde ar fi vrut să viziteze Biomuseum (de asemenea închis). 

 

 Mulțumim tuturor celor care ne-au transmis gânduri bune și încurajări! Mulțumim Fundației Superbet, care a făcut posibilă participarea la această competiție.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Amateur Chess Open

Concurs de Șah destinat amatorilor, omologat FRSAH și FIDE, in perioada 27-28 decembrie. Pentru informații și înscrieri: media@scoaladesah.ro sau la nr. de telefon 0744.674.746 – Adrian Stanca.

Noutati

Campionatul Național pe Echipe de Copii și Juniori 2023

Echipele noastre s-au întors de la Campionatele Naționale de Copii și Juniori cu 17 trofee (6 aur, 5 argint, 6 bronz). Într-un clasament general al cluburilor, anul acesta ne-am aflat pe locul 2 în România Read more…

Noutati

Cursuri de Șah acum și în sector 3!

Am început înscrierile! Cursurile de șah vor începe din 16 octombrie, însă până atunci formăm grupele și așteptăm înscrieri! Cursurile vor fi pe grupe de vârstă și nivel: inițiere, începători, intermediari sau performanță. Primăria sector Read more…