Coicev Matei-Andrei dedică de aproape 4 ani multe ore pe zi șahului, practic tot timpul său liber. Pe lângă cele 4 antrenamente săptămânale de la club (două în cadrul grupei de performanță a clubului, și două cu antrenorul personal, FM Dinu Daniel Dumitru), Matei a rezolvat două duzini de cărți de exerciții de șah, plus mii de exerciții pe platformele de șah online. De asemenea, a jucat mii de partide de antrenament. El a dovedit astfel că are o pasiune pentru șah și o putere de muncă nelimitate.

Ajuns la 11 ani Matei are un palmares bogat în competițile interne de șah. În 2019 a ieșit pe locul 3 la CN de juniori sub 10 ani de la Caciulata, a câștigat openul de juniori sub 10 ani din cadrul Festivalului Internațional de Șah Cap Aurora, și a luat locul 1 pe masa 2 (cu maxim de puncte, 7 din 7) la CN pe Echipe juniori sub 10 ani de la Iași. 2020 a fost un an în care Matei s-a antrenat și a jucat cu predilecție online, datorită pandemiei. În mai 2021 Matei a devenit campion național de juniori sub 12 ani. În cadrul aceleiași competiții, Matei a luat în total 3 medalii de aur (la șah clasic, șah rapid, blitz), câștigând practic toate competițiile de șah.

În ultimul an Matei a jucat mult în competiții pentru seniori, ieșind în mod constant în zona din față a clasamentului. Spre exemplu, la ultimele dintre ele Matei a luat locul 2 la CN de amatori (ELO sub 2000).

Matei a dovedit deja că are o mare ambiție de a câștiga orice competiție pe care o joacă, iar pentru a face asta a înțeles că are nevoie să se antreneze cât mai bine. Un exemplu de urmat. Ce urmează pentru Matei? El a fost primit recent o invitație onorantă: să participe la un simultan pe care îl va acorda Kasparov vineri 4 iunie! Vara va fi plină de competiții (FISCA, CN pe echipe de juniori, Arad Open, ca să numim câteva). Iar la toamnă, Campionatul European pentru juniori. Nu știm ce rezultate va avea Matei, dar știm că se va pregati pentru competiții la fel ca până acum, și le va aștepta mereu cu nerăbdare, și va lupta cât poate de bine. Un exemplu de urmat.

  


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Cupa CSU Online 16

Weekendul 25-26 septembrie, revine Cupa CSU ONLINE Ediția 16! Pentru detalii și înscrieri consultați prospectul următor:

Noutati

ANNUAL CHESS CONTEST 2021

9 octombrie 2021 Concursul este parte a proiectului Global Chess Festival organizat de Judit Polgar Chess Foundation, fundația înființată de cea mai puternică jucătoare de șah a tuturor timpurilor. Global Chess Festival a luat naștere Read more…

Noutati

Episodul 2: Finala Juniorilor mici – București, Rin Grand Hotel

Continuăm azi o serie de articole despre cele mai importante concursuri la care a participat clubul nostru anul acesta. Episodul 2: Finala Campionatului Național de Copii, București (Rin Grand Hotel)- mai 2021 Acum un an Read more…