Coicev Matei-Andrei dedică de aproape 4 ani multe ore pe zi șahului, practic tot timpul său liber. Pe lângă cele 4 antrenamente săptămânale de la club (două în cadrul grupei de performanță a clubului, și două cu antrenorul personal, FM Dinu Daniel Dumitru), Matei a rezolvat două duzini de cărți de exerciții de șah, plus mii de exerciții pe platformele de șah online. De asemenea, a jucat mii de partide de antrenament. El a dovedit astfel că are o pasiune pentru șah și o putere de muncă nelimitate.

Ajuns la 11 ani Matei are un palmares bogat în competițile interne de șah. În 2019 a ieșit pe locul 3 la CN de juniori sub 10 ani de la Caciulata, a câștigat openul de juniori sub 10 ani din cadrul Festivalului Internațional de Șah Cap Aurora, și a luat locul 1 pe masa 2 (cu maxim de puncte, 7 din 7) la CN pe Echipe juniori sub 10 ani de la Iași. 2020 a fost un an în care Matei s-a antrenat și a jucat cu predilecție online, datorită pandemiei. În mai 2021 Matei a devenit campion național de juniori sub 12 ani. În cadrul aceleiași competiții, Matei a luat în total 3 medalii de aur (la șah clasic, șah rapid, blitz), câștigând practic toate competițiile de șah.

În ultimul an Matei a jucat mult în competiții pentru seniori, ieșind în mod constant în zona din față a clasamentului. Spre exemplu, la ultimele dintre ele Matei a luat locul 2 la CN de amatori (ELO sub 2000).

Matei a dovedit deja că are o mare ambiție de a câștiga orice competiție pe care o joacă, iar pentru a face asta a înțeles că are nevoie să se antreneze cât mai bine. Un exemplu de urmat. Ce urmează pentru Matei? El a fost primit recent o invitație onorantă: să participe la un simultan pe care îl va acorda Kasparov vineri 4 iunie! Vara va fi plină de competiții (FISCA, CN pe echipe de juniori, Arad Open, ca să numim câteva). Iar la toamnă, Campionatul European pentru juniori. Nu știm ce rezultate va avea Matei, dar știm că se va pregati pentru competiții la fel ca până acum, și le va aștepta mereu cu nerăbdare, și va lupta cât poate de bine. Un exemplu de urmat.

  


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Amateur Chess Open

Concurs de Șah destinat amatorilor, omologat FRSAH și FIDE, in perioada 27-28 decembrie. Pentru informații și înscrieri: media@scoaladesah.ro sau la nr. de telefon 0744.674.746 – Adrian Stanca.

Noutati

Campionatul Național pe Echipe de Copii și Juniori 2023

Echipele noastre s-au întors de la Campionatele Naționale de Copii și Juniori cu 17 trofee (6 aur, 5 argint, 6 bronz). Într-un clasament general al cluburilor, anul acesta ne-am aflat pe locul 2 în România Read more…

Noutati

Cursuri de Șah acum și în sector 3!

Am început înscrierile! Cursurile de șah vor începe din 16 octombrie, însă până atunci formăm grupele și așteptăm înscrieri! Cursurile vor fi pe grupe de vârstă și nivel: inițiere, începători, intermediari sau performanță. Primăria sector Read more…