Interviul de astăzi este cu Matei Iloiu, jucătorul nostru pe masa 3 la Campionatul Național pe Echipe Mixte la categoria 14 ani. Să vedem ce ne spune el despre pasiunea lui pentru sportul minții.

Bună Matei! De curând ai ieșit Campion Național cu Echipa la categoria 14 ani, cum ți s-a părut Campionatul Național pe Echipe Mixte în versiunea online?

Bună seara. Acest campionat jucat în versiunea online a fost o provocare pentru mine, dar nu mi s-a părut a fi potrivit, dat fiind importanța cu care este tratat, deoarece au fost niște reguli stricte, chiar și așa participanții putând trișa.

Practici șahul de ceva timp, ce te-a atras la sportul minții?

M-a atras faptul că este un joc al minții și faptul că îmi plăcea să mă uit la alți copii cum jucau la turneul FISCA.

Ai un turneu care ți-a plăcut mai mult, un turneu de suflet să zicem, dintre turneele jucate până acum? Dacă da, de ce?

Da, Cupa de Primăvara, jucat acum 4 ani, deoarece acolo am câștigat prima mea cupa.

Care sunt jucătorii tăi preferați de șah, la nivel modial? Dacă ar fi să poți juca o partidă cu unul dintre ei, pe cine ai alege?

Unul dintre preferații mei este Hikaru Nakamura deoarece joacă foarte bine blitz ( stil de joc preferat și de mine) și îmi place să mă uit pe canalul lui de Youtube, fiind un om carismatic și modest.

Ai și alte pasiuni în afară de șah? Dacă da, care?

În afară de șah îmi place să mai joc si fotbal sau baschet alături de colegii mei.

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

CSU ONLINE 42

Cupa CSU ONLINE a ajuns la ediția 42! Sunt așteptați copii până în 14 ani (2018-2010 născuți) pentru o competiție online ce se va desfășura pe ZOOM în intervalul 10-12:30 sâmbătă, 27 aprilie. Câștigătorii (locurile Read more…

Noutati

Queens Game Chess Open

Pe 3 martie sărbătorim femeile cu un turneu dedicat în exclusivitate lor! Vino și tu la Queens Game Chess Open 2024! Înscrieri la media@scoaladesah.ro /0744674746

Noutati

Campionatul Național Școlar 2024

Anul competițional a pornit în forță, cu un prim turneu început tocmai din 2 ianuarie, desfășurat la Căciulata și anume 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐒̦𝐚𝐡 ”𝐄𝐥𝐢𝐬𝐚𝐛𝐞𝐭𝐚 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐡𝐫𝐨𝐧𝐢𝐚𝐝𝐞. Bilanțul a fost bogat pentru clubul nostru care Read more…