Interviul de astăzi este cu Matei Iloiu, jucătorul nostru pe masa 3 la Campionatul Național pe Echipe Mixte la categoria 14 ani. Să vedem ce ne spune el despre pasiunea lui pentru sportul minții.

Bună Matei! De curând ai ieșit Campion Național cu Echipa la categoria 14 ani, cum ți s-a părut Campionatul Național pe Echipe Mixte în versiunea online?

Bună seara. Acest campionat jucat în versiunea online a fost o provocare pentru mine, dar nu mi s-a părut a fi potrivit, dat fiind importanța cu care este tratat, deoarece au fost niște reguli stricte, chiar și așa participanții putând trișa.

Practici șahul de ceva timp, ce te-a atras la sportul minții?

M-a atras faptul că este un joc al minții și faptul că îmi plăcea să mă uit la alți copii cum jucau la turneul FISCA.

Ai un turneu care ți-a plăcut mai mult, un turneu de suflet să zicem, dintre turneele jucate până acum? Dacă da, de ce?

Da, Cupa de Primăvara, jucat acum 4 ani, deoarece acolo am câștigat prima mea cupa.

Care sunt jucătorii tăi preferați de șah, la nivel modial? Dacă ar fi să poți juca o partidă cu unul dintre ei, pe cine ai alege?

Unul dintre preferații mei este Hikaru Nakamura deoarece joacă foarte bine blitz ( stil de joc preferat și de mine) și îmi place să mă uit pe canalul lui de Youtube, fiind un om carismatic și modest.

Ai și alte pasiuni în afară de șah? Dacă da, care?

În afară de șah îmi place să mai joc si fotbal sau baschet alături de colegii mei.

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Campionatul Național pe Echipe de Copii și Juniori 2023

Echipele noastre s-au întors de la Campionatele Naționale de Copii și Juniori cu 17 trofee (6 aur, 5 argint, 6 bronz). Într-un clasament general al cluburilor, anul acesta ne-am aflat pe locul 2 în România Read more…

Noutati

Cursuri de Șah acum și în sector 3!

Am început înscrierile! Cursurile de șah vor începe din 16 octombrie, însă până atunci formăm grupele și așteptăm înscrieri! Cursurile vor fi pe grupe de vârstă și nivel: inițiere, începători, intermediari sau performanță. Primăria sector Read more…

Noutati

Campionatul European de Șah Rapid și Blitz pentru Juniori, Slovenia, 2023

Junioara noastră Emma Crețescu a participat la Campionatul European de Șah Rapid și Blitz pentru Juniori din Slovenia, de la Terme Catez, în perioada 27.09-1.10, la grupa de vârstă fete 10 ani. A fost un Read more…