Interviul de astăzi este cu Matei Iloiu, jucătorul nostru pe masa 3 la Campionatul Național pe Echipe Mixte la categoria 14 ani. Să vedem ce ne spune el despre pasiunea lui pentru sportul minții.

Bună Matei! De curând ai ieșit Campion Național cu Echipa la categoria 14 ani, cum ți s-a părut Campionatul Național pe Echipe Mixte în versiunea online?

Bună seara. Acest campionat jucat în versiunea online a fost o provocare pentru mine, dar nu mi s-a părut a fi potrivit, dat fiind importanța cu care este tratat, deoarece au fost niște reguli stricte, chiar și așa participanții putând trișa.

Practici șahul de ceva timp, ce te-a atras la sportul minții?

M-a atras faptul că este un joc al minții și faptul că îmi plăcea să mă uit la alți copii cum jucau la turneul FISCA.

Ai un turneu care ți-a plăcut mai mult, un turneu de suflet să zicem, dintre turneele jucate până acum? Dacă da, de ce?

Da, Cupa de Primăvara, jucat acum 4 ani, deoarece acolo am câștigat prima mea cupa.

Care sunt jucătorii tăi preferați de șah, la nivel modial? Dacă ar fi să poți juca o partidă cu unul dintre ei, pe cine ai alege?

Unul dintre preferații mei este Hikaru Nakamura deoarece joacă foarte bine blitz ( stil de joc preferat și de mine) și îmi place să mă uit pe canalul lui de Youtube, fiind un om carismatic și modest.

Ai și alte pasiuni în afară de șah? Dacă da, care?

În afară de șah îmi place să mai joc si fotbal sau baschet alături de colegii mei.

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Retrospectiva anului 2020

Anul 2020 va rămâne un an memorabil. Pentru omenire, în primul rând. Dar și pentru clubul nostru de șah. Anul a început ca de obicei. La începutul lui ianuarie au avut loc Campionatele Naționale Școlare, Read more…

Noutati

Interviu cu o tânără șahistă – Vrânceanu Sofia (14)

Interviul de astăzi este cu Sofia Vrânceanu, una dintre fetele noastre de bază la categoria ei de vârstă. Sofia este o jucătoare experimentată care a avut rezultate foarte bune la turneele la care a participat Read more…

Noutati

Interviu cu un tânăr șahist – Petcu Alexandru(13)

Alex are 9 ani și ne va povesti cum l-a fascinat pe el șahul de la o vârstă incredibil de fragedă. La minutul 3:28 îl putem vedea la 3 anișori cum juca șah cu doamna Read more…