Astăzi vă prezentăm un scurt interviu cu unul dintre copiii valoroși de la CSU București, și anume, Iosif Ciocani. 

Câteva cuvinte despre el…

Iosif are 12 ani, joacă șah de performanță și este membru de bază în echipa noastră din generația 2008, obtinând numeroase premii naționale cu echipa la grupa de vârstă la care a participat. Nouă ne este foarte drag, întrucât îl știm de la 6 anișori când ne-a călcat pentru prima dată pragul. Haideți să vedem ce ne spune Iosif despre el. 

1.Cum ai descoperit șahul?

R: Am descoperit șahul de la mama mea care m-a învățat regulile jocului când aveam 5 ani. După ce nu am mai putut juca fotbal șase luni, din cauza unei fracturi la mână, am început să joc șah la club. Aveam 6 ani.

2. Ce iți place cel mai mult la sportul minții?

R: Cel mai mult la șah îmi place că este printre puținele sporturi care nu sunt în principal fizice și că trebuie să îți folosești creierul mai mult decât la alte sporturi.

3. Care sunt cele mai bune rezultate pe care le-ai obținut la un concurs de șah?

R: Din punctul meu de vedere, cele mai bune rezultate la un concurs de șah au fost în 2018, la un turneu foarte competitiv, Festivalul Internațional de șah Arad, când am obținut locul 1 la turneul U1600, categoria elo sub 1500, si locul 2 la turneul Open, categoria elo sub 1600. Desigur au mai fost și alte rezultate care m-au bucurat de-a lungul anilor.

4. De câte ori te antrenezi pe săptămână? Studiezi și individual?

R:  Mă antrenez de patru ori pe săptămână cu antrenorul meu, antrenamentele durând câte două ore. Destul de des lucrez exerciții de șah individual și joc partide de șah online, dar nu am un program anume.

5. Ce alte pasiuni mai ai?

R: Pasiunea mea, pe lângă șah, este fotbalul. Îl practic profesionist, ca și șahul, și am deja rezultate de care sunt mândru. În rest, îmi place să citesc și sunt pasionat de matematică.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Campionatele Naționale de Șah pentru Juniori 2022

Cu câteva zile înainte de Paști, ne-am întors de la Campionatele Naționale de Șah pentru Juniori desfășurat la Eforie Nord, în perioada 10-20 aprilie. Clubul nostru a obținut în total 9 medalii, însă am avut Read more…

Noutati

Interviu cu Hoancă Alexia-Ioana, o revelație a Campionatului Național de Senioare

Hoancă Alexia-Ioana a fost una dintre revelațiile Campionatului Național de Senioare. Ea a ieșit pe locul 10 în clasamentul general, cu o performanță ELO de 2092, și un câștig gras de puncte Elo (142!). Pe Read more…

Noutati

CUPA CSU ONLINE 20

Prima ediție a Cupei CSU ONLINE pe anul 2022, este ediția cu numărul 20!