Astăzi vă prezentăm un scurt interviu cu unul dintre copiii valoroși de la CSU București, și anume, Iosif Ciocani. 

Câteva cuvinte despre el…

Iosif are 12 ani, joacă șah de performanță și este membru de bază în echipa noastră din generația 2008, obtinând numeroase premii naționale cu echipa la grupa de vârstă la care a participat. Nouă ne este foarte drag, întrucât îl știm de la 6 anișori când ne-a călcat pentru prima dată pragul. Haideți să vedem ce ne spune Iosif despre el. 

1.Cum ai descoperit șahul?

R: Am descoperit șahul de la mama mea care m-a învățat regulile jocului când aveam 5 ani. După ce nu am mai putut juca fotbal șase luni, din cauza unei fracturi la mână, am început să joc șah la club. Aveam 6 ani.

2. Ce iți place cel mai mult la sportul minții?

R: Cel mai mult la șah îmi place că este printre puținele sporturi care nu sunt în principal fizice și că trebuie să îți folosești creierul mai mult decât la alte sporturi.

3. Care sunt cele mai bune rezultate pe care le-ai obținut la un concurs de șah?

R: Din punctul meu de vedere, cele mai bune rezultate la un concurs de șah au fost în 2018, la un turneu foarte competitiv, Festivalul Internațional de șah Arad, când am obținut locul 1 la turneul U1600, categoria elo sub 1500, si locul 2 la turneul Open, categoria elo sub 1600. Desigur au mai fost și alte rezultate care m-au bucurat de-a lungul anilor.

4. De câte ori te antrenezi pe săptămână? Studiezi și individual?

R:  Mă antrenez de patru ori pe săptămână cu antrenorul meu, antrenamentele durând câte două ore. Destul de des lucrez exerciții de șah individual și joc partide de șah online, dar nu am un program anume.

5. Ce alte pasiuni mai ai?

R: Pasiunea mea, pe lângă șah, este fotbalul. Îl practic profesionist, ca și șahul, și am deja rezultate de care sunt mândru. În rest, îmi place să citesc și sunt pasionat de matematică.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Campionatul Național pe Echipe de Copii și Juniori 2023

Echipele noastre s-au întors de la Campionatele Naționale de Copii și Juniori cu 17 trofee (6 aur, 5 argint, 6 bronz). Într-un clasament general al cluburilor, anul acesta ne-am aflat pe locul 2 în România Read more…

Noutati

Cursuri de Șah acum și în sector 3!

Am început înscrierile! Cursurile de șah vor începe din 16 octombrie, însă până atunci formăm grupele și așteptăm înscrieri! Cursurile vor fi pe grupe de vârstă și nivel: inițiere, începători, intermediari sau performanță. Primăria sector Read more…

Noutati

Campionatul European de Șah Rapid și Blitz pentru Juniori, Slovenia, 2023

Junioara noastră Emma Crețescu a participat la Campionatul European de Șah Rapid și Blitz pentru Juniori din Slovenia, de la Terme Catez, în perioada 27.09-1.10, la grupa de vârstă fete 10 ani. A fost un Read more…