Astăzi vă prezentăm un scurt interviu cu unul dintre copiii valoroși de la CSU București, și anume, Iosif Ciocani. 

Câteva cuvinte despre el…

Iosif are 12 ani, joacă șah de performanță și este membru de bază în echipa noastră din generația 2008, obtinând numeroase premii naționale cu echipa la grupa de vârstă la care a participat. Nouă ne este foarte drag, întrucât îl știm de la 6 anișori când ne-a călcat pentru prima dată pragul. Haideți să vedem ce ne spune Iosif despre el. 

1.Cum ai descoperit șahul?

R: Am descoperit șahul de la mama mea care m-a învățat regulile jocului când aveam 5 ani. După ce nu am mai putut juca fotbal șase luni, din cauza unei fracturi la mână, am început să joc șah la club. Aveam 6 ani.

2. Ce iți place cel mai mult la sportul minții?

R: Cel mai mult la șah îmi place că este printre puținele sporturi care nu sunt în principal fizice și că trebuie să îți folosești creierul mai mult decât la alte sporturi.

3. Care sunt cele mai bune rezultate pe care le-ai obținut la un concurs de șah?

R: Din punctul meu de vedere, cele mai bune rezultate la un concurs de șah au fost în 2018, la un turneu foarte competitiv, Festivalul Internațional de șah Arad, când am obținut locul 1 la turneul U1600, categoria elo sub 1500, si locul 2 la turneul Open, categoria elo sub 1600. Desigur au mai fost și alte rezultate care m-au bucurat de-a lungul anilor.

4. De câte ori te antrenezi pe săptămână? Studiezi și individual?

R:  Mă antrenez de patru ori pe săptămână cu antrenorul meu, antrenamentele durând câte două ore. Destul de des lucrez exerciții de șah individual și joc partide de șah online, dar nu am un program anume.

5. Ce alte pasiuni mai ai?

R: Pasiunea mea, pe lângă șah, este fotbalul. Îl practic profesionist, ca și șahul, și am deja rezultate de care sunt mândru. În rest, îmi place să citesc și sunt pasionat de matematică.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

CSU ONLINE 42

Cupa CSU ONLINE a ajuns la ediția 42! Sunt așteptați copii până în 14 ani (2018-2010 născuți) pentru o competiție online ce se va desfășura pe ZOOM în intervalul 10-12:30 sâmbătă, 27 aprilie. Câștigătorii (locurile Read more…

Noutati

Queens Game Chess Open

Pe 3 martie sărbătorim femeile cu un turneu dedicat în exclusivitate lor! Vino și tu la Queens Game Chess Open 2024! Înscrieri la media@scoaladesah.ro /0744674746

Noutati

Campionatul Național Școlar 2024

Anul competițional a pornit în forță, cu un prim turneu început tocmai din 2 ianuarie, desfășurat la Căciulata și anume 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐒̦𝐚𝐡 ”𝐄𝐥𝐢𝐬𝐚𝐛𝐞𝐭𝐚 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐡𝐫𝐨𝐧𝐢𝐚𝐝𝐞. Bilanțul a fost bogat pentru clubul nostru care Read more…