Astăzi vă prezentăm un interviu cu David Hărăbor, un tânăr șahist de numai 10 ani. Este un copil cu un mare potențial în șah, care este într-o mare creștere în valoare și care tratează mereu cu foarte mare seriozitate și maturitate orice partidă de șah. Noi suntem bucuroși că face parte din echipa noastră și suntem alături de el. Să vedem ce ne spune David.

 

Bună David! Ești masa 1 la echipa noastră de 10 ani la șah rapid la Campionatul Național pe Echipe Mixte de Juniori -Online care este în plină desfășurare. Cum ți se pare concursul?

Bună! Mă bucur să joc la masa 1 pentru echipa CSU. Acest concurs îmi place pentru că este puternic și tratez fiecare partidă cu multă seriozitate. Mulțumesc CSU pentru încredere și îi mulțumesc domnului meu antrenor Stanca Adrian pentru tot ce mă învață, pentru răbdare și întelegere dar și domnilor antrenori Dinu și Nuță pentru antrenamentele de echipă.

Care sunt jucătorii tăi preferați de șah? Dacă ar fi să îți alegi să poți juca o partidă cu unul dintre ei, pe care l-ai alege?

Jucătorii mei preferaţi de şah sunt Magnus Carlsen și Fabiano Caruana. Daca aş putea, aş juca o partidă cu Magnus.

Crezi că șahul te ajută la școală? Ai recomanda copiilor să joace șah? Dacă da, de ce?

Șahul mă ajută la școală pentru că îmi educă răbdarea și mă ajută să găsesc cele mai bune soluții. Le-aş recomanda copiilor să joace şah pentru că acest sport este ceva aparte.

 

Care este concursul tău preferat de șah pe care l-ai jucat și de ce?

Concursul meu preferat este CN pe echipe, de la Iași, din 2019. Îmi place să joc la echipe. Nu contezi numai tu, ca jucător, contează echipa. Te bucuri atunci când știi că ai ajutat echipa și când esti susținut de colegii tăi.

Ai și alte pasiuni în afară de șah? Și dacă da, care?

Îmi place foarte mult să joc fotbal, deși nu fac acest sport de performanță. Altă pasiune este limba franceză.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Panama – ultima parte :)

La ora la care scriu aceste rânduri aventura panameză este pe terminate. Peste câteva ore luăm avionul spre casă, urmând să aterizăm pe aeroportul Otopeni luni cca ora 17. Când am plecat la drum, am Read more…

Noutati

Impresii din Panama III

A venit și ziua a 3-a a șederii noastre în Panama. Întrucât se anunța zi ploioasă , am propus o plimbare prin mall. S-a votat cu 2-1 împotriva propunerii mele, și a trebuit să accept Read more…

Noutati

Impresii din Panama – partea a doua

               Înca din a 2-a zi în Panama, micul nostru grup stăpânește deja expresiile uzuale, pentru a comunica mai ușor cu localnicii. Iată câteva din expresiile pe care le folosim cel mai des:  ”Hola!”, cu Read more…