Vicențiu Savu are 8 ani și este unul dintre piticii noștri de bază la categoria lui de vârstă. El a obținut anul trecut medalia de bronz la Campionatul European Școlar la categoria 7 ani și titlul de Campion Național Școlar.  Să vedem ce ne zice Vice despre pasiunea lui.

Bună Vice! Ne spui și nouă ce te-a atras la sportul minții?

Nu mai țin minte prea bine ce m-a atras la șah la început, pentru ca eram foarte mic atunci, dar cred că îmi plăcea să mă joc în general iar șahul mi s-a parut un joc interesant și distractiv. Și acum mi se pare cel mai tare joc.

Care este cel mai mare vis al tau, legat de șah?
Să devin campion mondial.

Ai un turneu care ți-a plăcut mai mult, un turneu de suflet să zicem, din ce ai jucat până acum? Dacă da, de ce?
Toate turneele de până acum mi-au plăcut la fel de mult. Toate, indiferent de cât au fost de importante sau de rezultate, mi-au plăcut în mod egal pentru că la toate am jucat șah. Poate că un turneu de suflet abia urmează să vină.

Care sunt jucătorii tăi preferați de șah, la nivel modial? Dacă ar fi să poți juca o partidă cu unul dintre ei, pe cine ai alege?

Bobby Fischer, Magnus Carlsen, Kasparov și marele maestru internațional român Florin Gheorghiu sunt preferații mei. Pentru că Bobby Fisher nu mai trăiește să-l pot provoca, l-aș alege pe Magnus Carlsen, să-i testez deschiderile și să-l bat.

 

Ai și alte pasiuni în afară de șah? Dacă da, care?

Da, în primul rând fotbalul, dar îmi plac și multe alte sporturi. Nu există sport care să nu-mi placă. La fel de mult îmi plac și jocurile pe calculator, telefon și xbox. Și îmi mai place să rezolv probleme: de matematică, de șah și de orice fel.

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Panama – ultima parte :)

La ora la care scriu aceste rânduri aventura panameză este pe terminate. Peste câteva ore luăm avionul spre casă, urmând să aterizăm pe aeroportul Otopeni luni cca ora 17. Când am plecat la drum, am Read more…

Noutati

Impresii din Panama III

A venit și ziua a 3-a a șederii noastre în Panama. Întrucât se anunța zi ploioasă , am propus o plimbare prin mall. S-a votat cu 2-1 împotriva propunerii mele, și a trebuit să accept Read more…

Noutati

Impresii din Panama – partea a doua

               Înca din a 2-a zi în Panama, micul nostru grup stăpânește deja expresiile uzuale, pentru a comunica mai ușor cu localnicii. Iată câteva din expresiile pe care le folosim cel mai des:  ”Hola!”, cu Read more…