Vicențiu Savu are 8 ani și este unul dintre piticii noștri de bază la categoria lui de vârstă. El a obținut anul trecut medalia de bronz la Campionatul European Școlar la categoria 7 ani și titlul de Campion Național Școlar.  Să vedem ce ne zice Vice despre pasiunea lui.

Bună Vice! Ne spui și nouă ce te-a atras la sportul minții?

Nu mai țin minte prea bine ce m-a atras la șah la început, pentru ca eram foarte mic atunci, dar cred că îmi plăcea să mă joc în general iar șahul mi s-a parut un joc interesant și distractiv. Și acum mi se pare cel mai tare joc.

Care este cel mai mare vis al tau, legat de șah?
Să devin campion mondial.

Ai un turneu care ți-a plăcut mai mult, un turneu de suflet să zicem, din ce ai jucat până acum? Dacă da, de ce?
Toate turneele de până acum mi-au plăcut la fel de mult. Toate, indiferent de cât au fost de importante sau de rezultate, mi-au plăcut în mod egal pentru că la toate am jucat șah. Poate că un turneu de suflet abia urmează să vină.

Care sunt jucătorii tăi preferați de șah, la nivel modial? Dacă ar fi să poți juca o partidă cu unul dintre ei, pe cine ai alege?

Bobby Fischer, Magnus Carlsen, Kasparov și marele maestru internațional român Florin Gheorghiu sunt preferații mei. Pentru că Bobby Fisher nu mai trăiește să-l pot provoca, l-aș alege pe Magnus Carlsen, să-i testez deschiderile și să-l bat.

 

Ai și alte pasiuni în afară de șah? Dacă da, care?

Da, în primul rând fotbalul, dar îmi plac și multe alte sporturi. Nu există sport care să nu-mi placă. La fel de mult îmi plac și jocurile pe calculator, telefon și xbox. Și îmi mai place să rezolv probleme: de matematică, de șah și de orice fel.

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

17 medalii la Campionatul Național de Șah pentru Copii și Juniori 2024

𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐒̧𝐚𝐡 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐬̧𝐢 𝐉𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫𝐢 s-a desfășurat în perioada 11-21 aprilie la Eforie Nord. În jur de 600 de copii au luat parte la un maraton de 4 probe: șah clasic, Read more…

Noutati

CSU ONLINE 42

Cupa CSU ONLINE a ajuns la ediția 42! Sunt așteptați copii până în 14 ani (2018-2010 născuți) pentru o competiție online ce se va desfășura pe ZOOM în intervalul 10-12:30 sâmbătă, 27 aprilie. Câștigătorii (locurile Read more…

Noutati

Queens Game Chess Open

Pe 3 martie sărbătorim femeile cu un turneu dedicat în exclusivitate lor! Vino și tu la Queens Game Chess Open 2024! Înscrieri la media@scoaladesah.ro /0744674746