Vicențiu Savu are 8 ani și este unul dintre piticii noștri de bază la categoria lui de vârstă. El a obținut anul trecut medalia de bronz la Campionatul European Școlar la categoria 7 ani și titlul de Campion Național Școlar.  Să vedem ce ne zice Vice despre pasiunea lui.

Bună Vice! Ne spui și nouă ce te-a atras la sportul minții?

Nu mai țin minte prea bine ce m-a atras la șah la început, pentru ca eram foarte mic atunci, dar cred că îmi plăcea să mă joc în general iar șahul mi s-a parut un joc interesant și distractiv. Și acum mi se pare cel mai tare joc.

Care este cel mai mare vis al tau, legat de șah?
Să devin campion mondial.

Ai un turneu care ți-a plăcut mai mult, un turneu de suflet să zicem, din ce ai jucat până acum? Dacă da, de ce?
Toate turneele de până acum mi-au plăcut la fel de mult. Toate, indiferent de cât au fost de importante sau de rezultate, mi-au plăcut în mod egal pentru că la toate am jucat șah. Poate că un turneu de suflet abia urmează să vină.

Care sunt jucătorii tăi preferați de șah, la nivel modial? Dacă ar fi să poți juca o partidă cu unul dintre ei, pe cine ai alege?

Bobby Fischer, Magnus Carlsen, Kasparov și marele maestru internațional român Florin Gheorghiu sunt preferații mei. Pentru că Bobby Fisher nu mai trăiește să-l pot provoca, l-aș alege pe Magnus Carlsen, să-i testez deschiderile și să-l bat.

 

Ai și alte pasiuni în afară de șah? Dacă da, care?

Da, în primul rând fotbalul, dar îmi plac și multe alte sporturi. Nu există sport care să nu-mi placă. La fel de mult îmi plac și jocurile pe calculator, telefon și xbox. Și îmi mai place să rezolv probleme: de matematică, de șah și de orice fel.

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Amateur Chess Open

Concurs de Șah destinat amatorilor, omologat FRSAH și FIDE, in perioada 27-28 decembrie. Pentru informații și înscrieri: media@scoaladesah.ro sau la nr. de telefon 0744.674.746 – Adrian Stanca.

Noutati

Campionatul Național pe Echipe de Copii și Juniori 2023

Echipele noastre s-au întors de la Campionatele Naționale de Copii și Juniori cu 17 trofee (6 aur, 5 argint, 6 bronz). Într-un clasament general al cluburilor, anul acesta ne-am aflat pe locul 2 în România Read more…

Noutati

Cursuri de Șah acum și în sector 3!

Am început înscrierile! Cursurile de șah vor începe din 16 octombrie, însă până atunci formăm grupele și așteptăm înscrieri! Cursurile vor fi pe grupe de vârstă și nivel: inițiere, începători, intermediari sau performanță. Primăria sector Read more…