Vicențiu Savu are 8 ani și este unul dintre piticii noștri de bază la categoria lui de vârstă. El a obținut anul trecut medalia de bronz la Campionatul European Școlar la categoria 7 ani și titlul de Campion Național Școlar.  Să vedem ce ne zice Vice despre pasiunea lui.

Bună Vice! Ne spui și nouă ce te-a atras la sportul minții?

Nu mai țin minte prea bine ce m-a atras la șah la început, pentru ca eram foarte mic atunci, dar cred că îmi plăcea să mă joc în general iar șahul mi s-a parut un joc interesant și distractiv. Și acum mi se pare cel mai tare joc.

Care este cel mai mare vis al tau, legat de șah?
Să devin campion mondial.

Ai un turneu care ți-a plăcut mai mult, un turneu de suflet să zicem, din ce ai jucat până acum? Dacă da, de ce?
Toate turneele de până acum mi-au plăcut la fel de mult. Toate, indiferent de cât au fost de importante sau de rezultate, mi-au plăcut în mod egal pentru că la toate am jucat șah. Poate că un turneu de suflet abia urmează să vină.

Care sunt jucătorii tăi preferați de șah, la nivel modial? Dacă ar fi să poți juca o partidă cu unul dintre ei, pe cine ai alege?

Bobby Fischer, Magnus Carlsen, Kasparov și marele maestru internațional român Florin Gheorghiu sunt preferații mei. Pentru că Bobby Fisher nu mai trăiește să-l pot provoca, l-aș alege pe Magnus Carlsen, să-i testez deschiderile și să-l bat.

 

Ai și alte pasiuni în afară de șah? Dacă da, care?

Da, în primul rând fotbalul, dar îmi plac și multe alte sporturi. Nu există sport care să nu-mi placă. La fel de mult îmi plac și jocurile pe calculator, telefon și xbox. Și îmi mai place să rezolv probleme: de matematică, de șah și de orice fel.

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Retrospectiva anului 2020

Anul 2020 va rămâne un an memorabil. Pentru omenire, în primul rând. Dar și pentru clubul nostru de șah. Anul a început ca de obicei. La începutul lui ianuarie au avut loc Campionatele Naționale Școlare, Read more…

Noutati

Interviu cu o tânără șahistă – Vrânceanu Sofia (14)

Interviul de astăzi este cu Sofia Vrânceanu, una dintre fetele noastre de bază la categoria ei de vârstă. Sofia este o jucătoare experimentată care a avut rezultate foarte bune la turneele la care a participat Read more…

Noutati

Interviu cu un tânăr șahist – Petcu Alexandru(13)

Alex are 9 ani și ne va povesti cum l-a fascinat pe el șahul de la o vârstă incredibil de fragedă. La minutul 3:28 îl putem vedea la 3 anișori cum juca șah cu doamna Read more…