Vicențiu Savu are 8 ani și este unul dintre piticii noștri de bază la categoria lui de vârstă. El a obținut anul trecut medalia de bronz la Campionatul European Școlar la categoria 7 ani și titlul de Campion Național Școlar.  Să vedem ce ne zice Vice despre pasiunea lui.

Bună Vice! Ne spui și nouă ce te-a atras la sportul minții?

Nu mai țin minte prea bine ce m-a atras la șah la început, pentru ca eram foarte mic atunci, dar cred că îmi plăcea să mă joc în general iar șahul mi s-a parut un joc interesant și distractiv. Și acum mi se pare cel mai tare joc.

Care este cel mai mare vis al tau, legat de șah?
Să devin campion mondial.

Ai un turneu care ți-a plăcut mai mult, un turneu de suflet să zicem, din ce ai jucat până acum? Dacă da, de ce?
Toate turneele de până acum mi-au plăcut la fel de mult. Toate, indiferent de cât au fost de importante sau de rezultate, mi-au plăcut în mod egal pentru că la toate am jucat șah. Poate că un turneu de suflet abia urmează să vină.

Care sunt jucătorii tăi preferați de șah, la nivel modial? Dacă ar fi să poți juca o partidă cu unul dintre ei, pe cine ai alege?

Bobby Fischer, Magnus Carlsen, Kasparov și marele maestru internațional român Florin Gheorghiu sunt preferații mei. Pentru că Bobby Fisher nu mai trăiește să-l pot provoca, l-aș alege pe Magnus Carlsen, să-i testez deschiderile și să-l bat.

 

Ai și alte pasiuni în afară de șah? Dacă da, care?

Da, în primul rând fotbalul, dar îmi plac și multe alte sporturi. Nu există sport care să nu-mi placă. La fel de mult îmi plac și jocurile pe calculator, telefon și xbox. Și îmi mai place să rezolv probleme: de matematică, de șah și de orice fel.

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Cupa CSU Online 16

Weekendul 25-26 septembrie, revine Cupa CSU ONLINE Ediția 16! Pentru detalii și înscrieri consultați prospectul următor:

Noutati

ANNUAL CHESS CONTEST 2021

9 octombrie 2021 Concursul este parte a proiectului Global Chess Festival organizat de Judit Polgar Chess Foundation, fundația înființată de cea mai puternică jucătoare de șah a tuturor timpurilor. Global Chess Festival a luat naștere Read more…

Noutati

Episodul 2: Finala Juniorilor mici – București, Rin Grand Hotel

Continuăm azi o serie de articole despre cele mai importante concursuri la care a participat clubul nostru anul acesta. Episodul 2: Finala Campionatului Național de Copii, București (Rin Grand Hotel)- mai 2021 Acum un an Read more…