Interviul de astăzi este cu Sofia Vrânceanu, una dintre fetele noastre de bază la categoria ei de vârstă. Sofia este o jucătoare experimentată care a avut rezultate foarte bune la turneele la care a participat încă de la primele turnee jucate.

Bună, Sofia! Ne spui și nouă cum ai ajuns să îndrăgești șahul?

Când eram mică, îmi plăcea foarte mult să fac puzzle-uri. Nu mă ridicam de la masă până nu terminam, stăteam și 2-3 ore. Văzând asta, părinții mei s-au gândit să practic un sport care presupune răbdare. Așa a părut șahul în viața mea. Primii pași în șah, i-am făcut alături de profesoara mea, Camelia, care mi-a insuflat dragostea pentru acest sport. Îmi aduc aminte cu plăcere de orele petrecute cu ea.

Ai recomanda să practice șah și altor copii? Dacă da, de ce?
Recomand practicarea șahului tuturor copiilor, deoarece dezvoltă gândirea, memoria, imaginația. Șahul îți dă ocazia să călătorești și să participi la turnee la care întâlnești alți copii cu care poți lega prietenii.
De asemenea, experiența turneelor poate ajuta la examenele de la școală pentru că ești obișnuit cu timpul, emoțiile și atmosfera tensionată.

 

Care sunt jucătorii tăi favoriți din lume? Ai vrea să joci cu unul dintre ei? Dacă da, cu care?
Îmi plac mulți jucători. Pe unii dintre ei i-am cunoscut la turneul de sah Superbet Rapid & Blitz Chess România 2019, unde au jucat 10 mari maeștri. Însă, jucătorul meu favorit este Wesley So, pe care-l urmăresc de mult timp pe internet și cu care aș vrea să joc.

 Care este cel mai drag turneu al tău la care ai participat? 
 Am participat la multe turnee, de care îmi aduc aminte cu plăcere, turnee la care am câștigat medalii și cupe, dar cel mai drag turneu este Campionatul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade”, unde am câștigat locul I la șah clasic și șah rapid. Aș vrea să mai am ocazia de a retrăi această experiență!

 Ai și alte pasiuni în afară de șah?
În afară de șah, îmi place să citesc, iar mai nou am descoperit plăcerea de a înota și escalada.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Cupa CSU Online 16

Weekendul 25-26 septembrie, revine Cupa CSU ONLINE Ediția 16! Pentru detalii și înscrieri consultați prospectul următor:

Noutati

ANNUAL CHESS CONTEST 2021

9 octombrie 2021 Concursul este parte a proiectului Global Chess Festival organizat de Judit Polgar Chess Foundation, fundația înființată de cea mai puternică jucătoare de șah a tuturor timpurilor. Global Chess Festival a luat naștere Read more…

Noutati

Episodul 2: Finala Juniorilor mici – București, Rin Grand Hotel

Continuăm azi o serie de articole despre cele mai importante concursuri la care a participat clubul nostru anul acesta. Episodul 2: Finala Campionatului Național de Copii, București (Rin Grand Hotel)- mai 2021 Acum un an Read more…