A venit și ziua a 3-a a șederii noastre în Panama. Întrucât se anunța zi ploioasă , am propus o plimbare prin mall. S-a votat cu 2-1 împotriva propunerii mele, și a trebuit să accept o plimbare prin oraș, întrucât deveneam rapid nepopular în cadrul grupului nostru. Emma și Ciprian au argumentat că, deoarece va ploua timp de 6 zile din cele 7 rămase, nu le putem petrece pe toate stând în hotel și plimbându-ne prin mall. Așa că, după masa de dimineață urma sa ne luam pelerinele de ploaie și să purcedem la drum, nu înainte de a pregati partida de azi. Până la urmă nu a mai plouat, dar nici noi nu am mai reușit să ieșim, Emma având în continuare probleme de adaptare cu fusul orar.

Cuvântul zilei de ieri a fost gingerella. Gingerella este o bautura racoritoare pe baza de ghimbir. Asemănătoare cu socata de la noi, gingerella ne este mereu oferită la masă. Revenind la mall, 2-3 amănunte omise ieri. Una dintre ieșirile din mall duce la gară, o alta la autogară (aproape de gară), iar o a 3-a ieșire la un al 2-lea aeroport al orașului. Am înțeles mai bine tot conceptul de hotel-centru de conferințe-mall. Foarte bună și ideea de a plasa acele animale mari în diverse locuri din imensul mall. Atrag copiii (de toate vârstele), dar sunt și foarte bune ca puncte de reper.

Emma a reușit să câștige și runda a 2-a, controlând tot timpul o partidă cu o jucătoare din Columbia (țară vecină cu Panama) care ne-a solicitat totuși un pic, partida durând două ore și jumătate. Emma a obținut repede avantaj pozițional (a ocupat centrul, a avut mai mult spațiu) pe care l-a gestionat bine, câștigând un pion la mutarea 28. Partida a rămas totuși echilibrată, până când Negrul a greșit decisiv la mutarea 41.

Dupa partidă am dat fuga și am vizitat superbul centrul vechi al orașului, numit Casco Viejo.  Ne-am plimbat prin aceasta zonă cam o oră, după care a apus soarele. O să mai ajungem măcar o dată pe aici. Ne-am întors la hotel, dar nu înainte să ascultăm un folkist panamez cântând piese din repertoriul The Doors sau Bob Dylan.

Maine avem 2 runde. Nu va fi o zi ușoară. Sperăm să trecem cu bine ziua, Mulțumim tuturor pentru gândurile bune, pentru încurajări, ele sunt un suport  moral binevenit. Hai Emma! Hai România!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

17 medalii la Campionatul Național de Șah pentru Copii și Juniori 2024

𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐒̧𝐚𝐡 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐬̧𝐢 𝐉𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫𝐢 s-a desfășurat în perioada 11-21 aprilie la Eforie Nord. În jur de 600 de copii au luat parte la un maraton de 4 probe: șah clasic, Read more…

Noutati

CSU ONLINE 42

Cupa CSU ONLINE a ajuns la ediția 42! Sunt așteptați copii până în 14 ani (2018-2010 născuți) pentru o competiție online ce se va desfășura pe ZOOM în intervalul 10-12:30 sâmbătă, 27 aprilie. Câștigătorii (locurile Read more…

Noutati

Queens Game Chess Open

Pe 3 martie sărbătorim femeile cu un turneu dedicat în exclusivitate lor! Vino și tu la Queens Game Chess Open 2024! Înscrieri la media@scoaladesah.ro /0744674746