A venit și ziua a 3-a a șederii noastre în Panama. Întrucât se anunța zi ploioasă , am propus o plimbare prin mall. S-a votat cu 2-1 împotriva propunerii mele, și a trebuit să accept o plimbare prin oraș, întrucât deveneam rapid nepopular în cadrul grupului nostru. Emma și Ciprian au argumentat că, deoarece va ploua timp de 6 zile din cele 7 rămase, nu le putem petrece pe toate stând în hotel și plimbându-ne prin mall. Așa că, după masa de dimineață urma sa ne luam pelerinele de ploaie și să purcedem la drum, nu înainte de a pregati partida de azi. Până la urmă nu a mai plouat, dar nici noi nu am mai reușit să ieșim, Emma având în continuare probleme de adaptare cu fusul orar.

Cuvântul zilei de ieri a fost gingerella. Gingerella este o bautura racoritoare pe baza de ghimbir. Asemănătoare cu socata de la noi, gingerella ne este mereu oferită la masă. Revenind la mall, 2-3 amănunte omise ieri. Una dintre ieșirile din mall duce la gară, o alta la autogară (aproape de gară), iar o a 3-a ieșire la un al 2-lea aeroport al orașului. Am înțeles mai bine tot conceptul de hotel-centru de conferințe-mall. Foarte bună și ideea de a plasa acele animale mari în diverse locuri din imensul mall. Atrag copiii (de toate vârstele), dar sunt și foarte bune ca puncte de reper.

Emma a reușit să câștige și runda a 2-a, controlând tot timpul o partidă cu o jucătoare din Columbia (țară vecină cu Panama) care ne-a solicitat totuși un pic, partida durând două ore și jumătate. Emma a obținut repede avantaj pozițional (a ocupat centrul, a avut mai mult spațiu) pe care l-a gestionat bine, câștigând un pion la mutarea 28. Partida a rămas totuși echilibrată, până când Negrul a greșit decisiv la mutarea 41.

Dupa partidă am dat fuga și am vizitat superbul centrul vechi al orașului, numit Casco Viejo.  Ne-am plimbat prin aceasta zonă cam o oră, după care a apus soarele. O să mai ajungem măcar o dată pe aici. Ne-am întors la hotel, dar nu înainte să ascultăm un folkist panamez cântând piese din repertoriul The Doors sau Bob Dylan.

Maine avem 2 runde. Nu va fi o zi ușoară. Sperăm să trecem cu bine ziua, Mulțumim tuturor pentru gândurile bune, pentru încurajări, ele sunt un suport  moral binevenit. Hai Emma! Hai România!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Amateur Chess Open

Concurs de Șah destinat amatorilor, omologat FRSAH și FIDE, in perioada 27-28 decembrie. Pentru informații și înscrieri: media@scoaladesah.ro sau la nr. de telefon 0744.674.746 – Adrian Stanca.

Noutati

Campionatul Național pe Echipe de Copii și Juniori 2023

Echipele noastre s-au întors de la Campionatele Naționale de Copii și Juniori cu 17 trofee (6 aur, 5 argint, 6 bronz). Într-un clasament general al cluburilor, anul acesta ne-am aflat pe locul 2 în România Read more…

Noutati

Cursuri de Șah acum și în sector 3!

Am început înscrierile! Cursurile de șah vor începe din 16 octombrie, însă până atunci formăm grupele și așteptăm înscrieri! Cursurile vor fi pe grupe de vârstă și nivel: inițiere, începători, intermediari sau performanță. Primăria sector Read more…