A venit și ziua a 3-a a șederii noastre în Panama. Întrucât se anunța zi ploioasă , am propus o plimbare prin mall. S-a votat cu 2-1 împotriva propunerii mele, și a trebuit să accept o plimbare prin oraș, întrucât deveneam rapid nepopular în cadrul grupului nostru. Emma și Ciprian au argumentat că, deoarece va ploua timp de 6 zile din cele 7 rămase, nu le putem petrece pe toate stând în hotel și plimbându-ne prin mall. Așa că, după masa de dimineață urma sa ne luam pelerinele de ploaie și să purcedem la drum, nu înainte de a pregati partida de azi. Până la urmă nu a mai plouat, dar nici noi nu am mai reușit să ieșim, Emma având în continuare probleme de adaptare cu fusul orar.

Cuvântul zilei de ieri a fost gingerella. Gingerella este o bautura racoritoare pe baza de ghimbir. Asemănătoare cu socata de la noi, gingerella ne este mereu oferită la masă. Revenind la mall, 2-3 amănunte omise ieri. Una dintre ieșirile din mall duce la gară, o alta la autogară (aproape de gară), iar o a 3-a ieșire la un al 2-lea aeroport al orașului. Am înțeles mai bine tot conceptul de hotel-centru de conferințe-mall. Foarte bună și ideea de a plasa acele animale mari în diverse locuri din imensul mall. Atrag copiii (de toate vârstele), dar sunt și foarte bune ca puncte de reper.

Emma a reușit să câștige și runda a 2-a, controlând tot timpul o partidă cu o jucătoare din Columbia (țară vecină cu Panama) care ne-a solicitat totuși un pic, partida durând două ore și jumătate. Emma a obținut repede avantaj pozițional (a ocupat centrul, a avut mai mult spațiu) pe care l-a gestionat bine, câștigând un pion la mutarea 28. Partida a rămas totuși echilibrată, până când Negrul a greșit decisiv la mutarea 41.

Dupa partidă am dat fuga și am vizitat superbul centrul vechi al orașului, numit Casco Viejo.  Ne-am plimbat prin aceasta zonă cam o oră, după care a apus soarele. O să mai ajungem măcar o dată pe aici. Ne-am întors la hotel, dar nu înainte să ascultăm un folkist panamez cântând piese din repertoriul The Doors sau Bob Dylan.

Maine avem 2 runde. Nu va fi o zi ușoară. Sperăm să trecem cu bine ziua, Mulțumim tuturor pentru gândurile bune, pentru încurajări, ele sunt un suport  moral binevenit. Hai Emma! Hai România!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

C.S.U. de Șah București pe locul 1 în clasamentul cluburilor la CN pe echipe pentru copii si juniori de la Baile Olănești!

Într-un clasament al cluburilor, întocmit conform medaliilor (am numit ”medalie” fiecare clasare pe podium a unui club) obținute de către fiecare club în parte, CSU de Șah București a ocupat locul 1 la masculin, locul Read more…

Noutati

Băile Olănești: 4 locuri 1 și 4 locuri 2 după proba de șah clasic (6) !!!

S-a terminat ieri proba de șah clasic din cadrul Campionatelor Naționale pentru Copii și Juniori de la Băile Olănești 2022. Cum s-a terminat, a și început în aceeași zi proba de șah rapid. De altfel, Read more…

Noutati

Ploaie la Băile Olănești, CSU luptă pentru primele locuri peste tot în ultima rundă (5)

Plouă de vreo 2 zile la Băile Olănești, iar lupta a continuat cu aceeași ardoare. Echipele se luptă pentru 126 de cupe, iar copiii și juniorii vor fi îngropați în cca 500 de medalii, prinse Read more…