Ieri a început Grand Chess Tour Superbet Classic 2021, cel mai puternic turneu jucat la noi în țară, organizat de Fundația Superbet. Este pentru a doua oară când Superbet aduce în România acest prestigios turneu, și pe Marele Garry Kasparov. Este extraordinar pentru șahul românesc acest eveniment, nu numai prin faptul că avem ocazia să îi vedem la noi pe marii jucătorii ai lumii, dar și pentru mediatizarea care i se face șahului, și de care știm că avem atâta nevoie! 

 

Organizatorii au făcut tot posibilul ca evenimentul să fie la cele mai înalte standarde. La conferința de presă au luat parte : Anca Dragu – Președintele Senatului; Augusta Dragic – Președinte al Fundației Superbet; Mikhael Hodarkovski – președintele Fundației Kasparov și vicepreședinte FIDE; Garry Kasparov – multiplu campion mondial; Levon Aronian – câștigătorul Grand Chess Tour Superbet Rapid and Blitz disputat în 2019 la noi în țară sub aceeași organizare impecabilă; și cel mai bun jucător român, participant și el în turneu – Constantin Lupulescu. 

În deschiderea evenimentului a fost organizat după conferința de presă, un eveniment deosebit pentru tinerele speranțe ale țării: un simultan cu Kasparov și cei 10 jucători. Din cadrul clubului nostru au luat parte la eveniment campionii țării la categoria băieți 12 ani, respectiv fete 8 ani: Coicev Matei și Crețescu Emma, și au fost însoțiți de antrenorii lor: Dinu Dumitru Daniel, respectiv Adrian Stanca și de președintele clubului nostru – Andrada Cioteanu.  Pentru juniorii noștri a fost o șansă exceptională, am fost foarte mândri de ei și încântați să le vedem emoția și bucuria pe care o aveau. 

La Simultanul oferit de Garry Kasparov au luat parte și personalități precum Primarul General al Capitalei – Nicușor Dan, Primarul Sectorului 1 – Clotide Armand și alte persoane din sport sau presă. 

Matei Coicev a luptat cu toate forțele în meciul de la simultan, creând poziții interesante și dându-le de gândit participanților. Evident, raportul de forțe era de necontestat, iar Matei a cedat în cele din urmă, după o partidă onorabilă pentru vârsta lui. 

Emma a jucat și ea cât a putut de bine pentru cei 8 anișori, dar nu a știut cum să se exprime și să cedeze deși la un moment dat își dorea asta, așa ca a așteptat în cele din urmă să sosească matul. 

    

De asemenea, un moment foarte important pentru copii a fost goana după autografe, care o să urmeze pe tot parcursul turneului. Amintiri de neprețuit, mulțumim organizatorilor și sperăm ca desfășurarea acestui turneu la noi în țară să devină o tradiție! 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Panama – ultima parte :)

La ora la care scriu aceste rânduri aventura panameză este pe terminate. Peste câteva ore luăm avionul spre casă, urmând să aterizăm pe aeroportul Otopeni luni cca ora 17. Când am plecat la drum, am Read more…

Noutati

Impresii din Panama III

A venit și ziua a 3-a a șederii noastre în Panama. Întrucât se anunța zi ploioasă , am propus o plimbare prin mall. S-a votat cu 2-1 împotriva propunerii mele, și a trebuit să accept Read more…

Noutati

Impresii din Panama – partea a doua

               Înca din a 2-a zi în Panama, micul nostru grup stăpânește deja expresiile uzuale, pentru a comunica mai ușor cu localnicii. Iată câteva din expresiile pe care le folosim cel mai des:  ”Hola!”, cu Read more…