Ieri a început Grand Chess Tour Superbet Classic 2021, cel mai puternic turneu jucat la noi în țară, organizat de Fundația Superbet. Este pentru a doua oară când Superbet aduce în România acest prestigios turneu, și pe Marele Garry Kasparov. Este extraordinar pentru șahul românesc acest eveniment, nu numai prin faptul că avem ocazia să îi vedem la noi pe marii jucătorii ai lumii, dar și pentru mediatizarea care i se face șahului, și de care știm că avem atâta nevoie! 

 

Organizatorii au făcut tot posibilul ca evenimentul să fie la cele mai înalte standarde. La conferința de presă au luat parte : Anca Dragu – Președintele Senatului; Augusta Dragic – Președinte al Fundației Superbet; Mikhael Hodarkovski – președintele Fundației Kasparov și vicepreședinte FIDE; Garry Kasparov – multiplu campion mondial; Levon Aronian – câștigătorul Grand Chess Tour Superbet Rapid and Blitz disputat în 2019 la noi în țară sub aceeași organizare impecabilă; și cel mai bun jucător român, participant și el în turneu – Constantin Lupulescu. 

În deschiderea evenimentului a fost organizat după conferința de presă, un eveniment deosebit pentru tinerele speranțe ale țării: un simultan cu Kasparov și cei 10 jucători. Din cadrul clubului nostru au luat parte la eveniment campionii țării la categoria băieți 12 ani, respectiv fete 8 ani: Coicev Matei și Crețescu Emma, și au fost însoțiți de antrenorii lor: Dinu Dumitru Daniel, respectiv Adrian Stanca și de președintele clubului nostru – Andrada Cioteanu.  Pentru juniorii noștri a fost o șansă exceptională, am fost foarte mândri de ei și încântați să le vedem emoția și bucuria pe care o aveau. 

La Simultanul oferit de Garry Kasparov au luat parte și personalități precum Primarul General al Capitalei – Nicușor Dan, Primarul Sectorului 1 – Clotide Armand și alte persoane din sport sau presă. 

Matei Coicev a luptat cu toate forțele în meciul de la simultan, creând poziții interesante și dându-le de gândit participanților. Evident, raportul de forțe era de necontestat, iar Matei a cedat în cele din urmă, după o partidă onorabilă pentru vârsta lui. 

Emma a jucat și ea cât a putut de bine pentru cei 8 anișori, dar nu a știut cum să se exprime și să cedeze deși la un moment dat își dorea asta, așa ca a așteptat în cele din urmă să sosească matul. 

    

De asemenea, un moment foarte important pentru copii a fost goana după autografe, care o să urmeze pe tot parcursul turneului. Amintiri de neprețuit, mulțumim organizatorilor și sperăm ca desfășurarea acestui turneu la noi în țară să devină o tradiție! 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

17 medalii la Campionatul Național de Șah pentru Copii și Juniori 2024

𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐒̧𝐚𝐡 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐬̧𝐢 𝐉𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫𝐢 s-a desfășurat în perioada 11-21 aprilie la Eforie Nord. În jur de 600 de copii au luat parte la un maraton de 4 probe: șah clasic, Read more…

Noutati

CSU ONLINE 42

Cupa CSU ONLINE a ajuns la ediția 42! Sunt așteptați copii până în 14 ani (2018-2010 născuți) pentru o competiție online ce se va desfășura pe ZOOM în intervalul 10-12:30 sâmbătă, 27 aprilie. Câștigătorii (locurile Read more…

Noutati

Queens Game Chess Open

Pe 3 martie sărbătorim femeile cu un turneu dedicat în exclusivitate lor! Vino și tu la Queens Game Chess Open 2024! Înscrieri la media@scoaladesah.ro /0744674746