Duminica s-a incheiat editia din acest an a Benidorm-ului.

Suntem obositi, drumul de intoarcere a fost lung,  dar ne-a placut.

Teo a luptat pana in ultimul moment pentru un loc pe podium in turneul de copii sub 8 ani. Dupa infrangerea din runda 1, el a castigat 4 partide la rand si a urmat partida decisiva din runda 6. Din pacate a pierdut aceasta partida, in fata unui spaniol, astfel incat nu ne-a mai ramas decat sa speram la jocul rezultatelor. Teo a fost singurul dintre noi care a mai jucat duminica dimineata, a castigat aceasta runda, dar rezultatul bun de 5 puncte din 7 nu a fost suficient, criteriile de departajare l-au plasat pe Teo pe locul 6 (a contat mult infrangerea din runda 1, care i-a afectat Bucholtzul), la egalitate de puncte cu locul 3.

Mircea a castigat neasteptat de usor runda a 9-a, adversarul intrand pe o capcana usor de anticipat in urma careia Mircea a castigat o figura inca din deschidere. In ultimele zile Mircea nu s-a simtit bine, a avut febra si nu prea a reusit sa mai manance, astfel incat el nu a mai jucat in ultima runda. Cele 4 puncte realizate la  tabla in 8 partide in turneul B de adulti cu ELO sub 2000 (toti adversarii au avut ELO mai mare) i-au adus lui Mircea un castig ELO muncit si meritat de peste 100 puncte.

Eu am fost la lupta pentru primele locuri pana in ultimul moment. O victorie in runda a 9-a mi-ar fi dat ocazia sa lupt pentru podium in ultima runda. In runda a 9-a am stat mai bine, am avut chiar avantaj material de un pion, dar s-a ajuns intr-o criza de timp reciproca unde am gresit primul…victorie pentru adversarul meu. Am facut remiza in ultima runda, astfel incat cu un bilant de +4 =5 -1 si un mic plus la ELO. Ma declar multumit cu jocul meu, dar nu si cu rezultatul final, locul 25 din 150 participanti…Un punct in plus, punctul din runda a 9-a, m-ar fi urcat undeva pe locul 4-5.

Am reintalnit cu placere multi jucatori care au participat la editiile anterioare. Benidorm-ul este acel gen de festival: iti doresti mereu sa te intorci la editiile viitoare. Eu deja l-am pus in calendar pentru la anul. Cine mai vine cu mine?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Cupa CSU Online 16

Weekendul 25-26 septembrie, revine Cupa CSU ONLINE Ediția 16! Pentru detalii și înscrieri consultați prospectul următor:

Noutati

ANNUAL CHESS CONTEST 2021

9 octombrie 2021 Concursul este parte a proiectului Global Chess Festival organizat de Judit Polgar Chess Foundation, fundația înființată de cea mai puternică jucătoare de șah a tuturor timpurilor. Global Chess Festival a luat naștere Read more…

Noutati

Episodul 2: Finala Juniorilor mici – București, Rin Grand Hotel

Continuăm azi o serie de articole despre cele mai importante concursuri la care a participat clubul nostru anul acesta. Episodul 2: Finala Campionatului Național de Copii, București (Rin Grand Hotel)- mai 2021 Acum un an Read more…