Weekendul acesta s-a incheiat campionatul capitalei la juniori.
 
A fost o participare numeroasa, dar au lipsit si nume importante dintre elevii nostri intrucat au fost in paralel si alte turnee de seniori la care acestia au vrut sa evolueze.
La categoria 8 ani au luptat pentru podium in ultima runda Savu Vicentiu si Petcu Alexandru. Daca Vicentiu castiga iesea pe locul 1, insa infrangerea l-a aruncat pe locul 8.
 
Alex a castigat ultima runda si fara nici o infrangere in acest turneu (3 remize si 3 victorii) a iesit tocmai pe 4, datorita criteriilor de departajare nefavorabile. Avand acelasi numar de puncte cu locurile 2-3 si la numai jumatate de punct de locul 1, cu bucholtz mai bun decat cel aflat pe locul 2, nu a atins podiumul. Criteriu 1 de departajare a fost victoria directa, urmata de numarul de victorii, in defavoarea bucholtzului. Intelegem ca este un criteriu care doreste sa elimine posibilele remize facute in ultimele runde doar pentru o clasare mai buna, insa un criteriu mai putin potrivit grupelor mici de varsta.
Greu de inteles pentru un copil de 8 ani de ce fara nici o infrangere si la acelasi numar de puncte el nu este medaliat, mai ales cand in fata lui se claseaza inclusiv un jucator care a primit doua  bye-uri (remize) fara sa joace. Dupa cum spuneam, nedrept, dar perfect regulamentar.
 
La categoria 8 ani fete, am avut 2 participante, Victoria Gavriliuc care s-a clasat pe locul 3 si Cretescu Emma care a urmat-o in clasament la cei numai 5 anisori ai ei. 
 
 
La categoria 10 ani au dominat turneul Coicev Matei si Anghel Teodor care au ocupat locurile 1-2 urmati pe locurile 4-5 de Mihai Calin si Pauna Stefan. 
La categoria fete 10 ani a ocupat locul 5 Aldea Maria, micuta in categorie, fetele care ar fi putut domina aceasta grupa de varsta, Maria Gatej si Sofia Vranceanu jucand turneul de baieti pentru o mai buna pregatire pentru finala tarii. 
 
La categoria 12 ani , Rusnac Mihai a ocupat locul 3 urmat de Gorea Rares pe 5. Au lipsit Ciocani Iosif si Cosac Robert care ar fi putut obtine si ei un loc pe podium, insa Iosif a jucat la openul de seniori “Weekend Sahist Bucurestean” iar Robert Cosac la “Cupa Bibliotecii Antim Ivireanu” din Ramnicu Valcea. Robert a obtinut un excelent rezultat acolo, iesind pe locul 3 la general la acest puternic open de seniori cu elo <2000. Ca tot am amintit de acest concurs, acolo au mai participat 2 dintre elevii nostri, Butolo Mircea si Danila Tudor, care s-au clasat pe locurile 1-2 la categoria 10 ani. 
 
La categoria 12 ani fete , Ana Popa s-a clasat pe locul 5, la aceasta categorie lipsind Ioana Chicarosie care de altfel putea sa se claseze pe podium. 
 
La categoria 14 ani  baieti am avut un singur participant, pe Rusnac Stefan in varsta de numai 10 ani, care s-a clasat pe locul 2. Si aici au lipsit nume importante cum ar fi Creanga Robert, Mainescu Andrei, Mainov Ionut, Baciu Daniel, Iloiu Matei sau Bisti Stefan. 
 
Despre organizare putem spune ca desi s-au depus eforturi nu a fost una dintre cele mai reusite deoarece accesul parintiilor in sala de joc a ingreunat mersul lucrurilor, la varste fragede copiii jucand cu mari emotii iar prezenta parintiilor in sala nu ajuta. 
Trebuie insa incurajata aceasta  initiativa,  capitala are nevoie de un astfel de campionat,  multi ani lipsind cu desavarsire. Lucrurile se misca intr-o directie pozitiva, suntem convinsi ca va fi tot mai bine. 
Felicitari tuturor copiiilor participanti, parinti, antrenori si organizatori! 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Suntem cei mai buni!

CSU de Sah Bucuresti s-a clasat pe locul 1 in topul celor mai bune cluburi de juniori din tara la Campionatele Nationale pe Echipe! Am demonstrat ca avem o pepiniera puternica de juniori, cucerind 21 Read more…

Noutati

Robert – primul roman antrenat de insusi Marele Garry Kasparov

Robert Creanga este cel mai bun produs al Clubului Sportiv Universitar de Sah Bucuresti si al programului Scoala de Sah, multiplu medaliat la campionatele nationale, Medaliat cu Bronz la Europenele de Sah Rapid Individual dar Read more…

Noutati

10 medalii pentru sportivii de la CSU Bucuresti

  Campionatul National Individual de Copii si Juniori este cea mai puternica competitie de juniori ce se desfasoara in fiecare an. Anul acesta s-au inregistrat un total de aproximativ 550 de copii impartiti in 14 Read more…