Ieri a fost zi cu rundă dublă la Băile Olănești, fiind programate rundele 2 și 3. Iată, pe scurt, cum s-au comportat echipele noastre. Începem cu runda a 2-a.


La B8 am jucat de data aceasta în componența completă, unul dintre meciurile importante, versus Oxygen București.

Alex Pană a câștigat pe masa 2 și ne-a bucurat. Ștefan a făcut remiză pe masa 3. Rămas sa joace la scorul de 1.5-0,5 liderul echipei noastre, Petru Varabiescu, a luat o decizie matură și a acceptat remiză într-o poziție cu avantaj material de 2 pioni, pentru a asigura victoria echipei. 2-1 pentru CSU București, aflată momentan pe locul 3. Echipa noastră nu poate decât să mai urce în clasament în rundele rămase, întrucât echipa de pe locul 4 va juca mereu cu o masă lipsă, și nu poate emite pretenții.


La F8 victorie meritată, 3-0 cu CSM Galați. În mod ciudat, acest club s-a prezentat la competiție cu o echipa de 2 băieți la 8 ani, și una de 2 fete la 8 ani. La fete 8 ani, echipele dispută oricum doar 4 meciuri, dar fetițele de pe masa 3 nu pot juca decât 2 partide, între ele. Nati și Melina au jucat frumos, au atacat, și au câștigat pe merit! Am urcat așadar de pe ultimul loc, pe penultimul loc, locul 2 🙂


Zi grea la B10, înfrângere severă cu 0-3 la Oxygen București 1. Mai sunt destule meciuri, în care avem ocazia să ne revenim. F10 au stat (fac parte dintr-o grupă de 3 echipe) și au pregătit meciul din runda a 3-a. La B12 de asemenea, s-a stat dimineața, pregătindu-se meciul următor.
Dezamăgire la B14: CSU de Șah București 1 – Smart Galați 2,5-0.5. Remiza lui Eric a stricat punctajul perfect pe care l-a avut echipa pâna acum. Glumim, evident. Felicitări, băieți, și vă ținem pumnii pentru mai departe!

Echipa a 2-a a noastră a avut meci foarte greu și de data asta, 0-3 cu Dinamo București. Nu-i nimic, vor veni și victoriile!
B 16 s-au pregătit pentru runda de după amiază, precum F10 și B 12.

La F16 toate meciurile sunt echilibrate. După ce în primul meci noi meritam să câștigăm, dar a ieșit egal, de data aceasta a fost invers: un rezultat egal ar fi fost mai echitabil, dar s-a câștigat: CSU de Șah București – Smart Galați 2-1. Sofia a făcut o remiză utilă pe masa 3, iar Alexia a câștigat pe masa 1 așa cum era normal, fiind favorită. Ioana a făcut o partidă nu prea bună. A avut 3 pioni în minus, și a intrat și în criză de timp. A continuat totuși să lupte, și a scăpat cu remiză, ca prin urechile acului! Ne place atmosfera din această echipă, fetele se înțeleg foarte bine între ele.
A venit și ora rundei a 3-a, ieri la ora 16. Totul era gata pentru start, se făceau poze, se ofereau ultimele incurajări și sfaturi. Și…pană de curent! Nu a fost vina organizatorilor, pana de curent a afectat toată stațiunea. S-a așteptat o oră, dar întrucât nici la ora 17 nu se rezolvase problema, arbitrii au luat decizia regulamentară să reprogrameze runda, pentru marți la ora 9. Așadar, marți vom avea parte de o runda dublă. Hai CSU!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

Autumn Chess Camp 2022

În perioada 23-28 octombrie, organizam Autumn Chess Camp – Tabăra copiilor isteți! Aceasta se va desfășura la pensiunea Mama Cozonacilor de la Bran. Copiii vor avea ca de fiecare dată parte de distracție și activități Read more…

Noutati

Cupa CSU ONLINE 25 – într-un nou format!

Cupa CSU ONLINE a ajuns la a 25-a ediție, iar formatul de acum este mai ușor accesibil tuturor copiilor, competiția desfășurându-se doar sâmbăta, 5 runde, la timpul de joc de 15 minute cu 3 secunde Read more…

Noutati

C.S.U. de Șah București pe locul 1 în clasamentul cluburilor la CN pe echipe pentru copii si juniori de la Baile Olănești!

Într-un clasament al cluburilor, întocmit conform medaliilor (am numit ”medalie” fiecare clasare pe podium a unui club) obținute de către fiecare club în parte, CSU de Șah București a ocupat locul 1 la masculin, locul Read more…