Ieri a fost zi cu rundă dublă la Băile Olănești, fiind programate rundele 2 și 3. Iată, pe scurt, cum s-au comportat echipele noastre. Începem cu runda a 2-a.


La B8 am jucat de data aceasta în componența completă, unul dintre meciurile importante, versus Oxygen București.

Alex Pană a câștigat pe masa 2 și ne-a bucurat. Ștefan a făcut remiză pe masa 3. Rămas sa joace la scorul de 1.5-0,5 liderul echipei noastre, Petru Varabiescu, a luat o decizie matură și a acceptat remiză într-o poziție cu avantaj material de 2 pioni, pentru a asigura victoria echipei. 2-1 pentru CSU București, aflată momentan pe locul 3. Echipa noastră nu poate decât să mai urce în clasament în rundele rămase, întrucât echipa de pe locul 4 va juca mereu cu o masă lipsă, și nu poate emite pretenții.


La F8 victorie meritată, 3-0 cu CSM Galați. În mod ciudat, acest club s-a prezentat la competiție cu o echipa de 2 băieți la 8 ani, și una de 2 fete la 8 ani. La fete 8 ani, echipele dispută oricum doar 4 meciuri, dar fetițele de pe masa 3 nu pot juca decât 2 partide, între ele. Nati și Melina au jucat frumos, au atacat, și au câștigat pe merit! Am urcat așadar de pe ultimul loc, pe penultimul loc, locul 2 🙂


Zi grea la B10, înfrângere severă cu 0-3 la Oxygen București 1. Mai sunt destule meciuri, în care avem ocazia să ne revenim. F10 au stat (fac parte dintr-o grupă de 3 echipe) și au pregătit meciul din runda a 3-a. La B12 de asemenea, s-a stat dimineața, pregătindu-se meciul următor.
Dezamăgire la B14: CSU de Șah București 1 – Smart Galați 2,5-0.5. Remiza lui Eric a stricat punctajul perfect pe care l-a avut echipa pâna acum. Glumim, evident. Felicitări, băieți, și vă ținem pumnii pentru mai departe!

Echipa a 2-a a noastră a avut meci foarte greu și de data asta, 0-3 cu Dinamo București. Nu-i nimic, vor veni și victoriile!
B 16 s-au pregătit pentru runda de după amiază, precum F10 și B 12.

La F16 toate meciurile sunt echilibrate. După ce în primul meci noi meritam să câștigăm, dar a ieșit egal, de data aceasta a fost invers: un rezultat egal ar fi fost mai echitabil, dar s-a câștigat: CSU de Șah București – Smart Galați 2-1. Sofia a făcut o remiză utilă pe masa 3, iar Alexia a câștigat pe masa 1 așa cum era normal, fiind favorită. Ioana a făcut o partidă nu prea bună. A avut 3 pioni în minus, și a intrat și în criză de timp. A continuat totuși să lupte, și a scăpat cu remiză, ca prin urechile acului! Ne place atmosfera din această echipă, fetele se înțeleg foarte bine între ele.
A venit și ora rundei a 3-a, ieri la ora 16. Totul era gata pentru start, se făceau poze, se ofereau ultimele incurajări și sfaturi. Și…pană de curent! Nu a fost vina organizatorilor, pana de curent a afectat toată stațiunea. S-a așteptat o oră, dar întrucât nici la ora 17 nu se rezolvase problema, arbitrii au luat decizia regulamentară să reprogrameze runda, pentru marți la ora 9. Așadar, marți vom avea parte de o runda dublă. Hai CSU!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

CSU ONLINE 42

Cupa CSU ONLINE a ajuns la ediția 42! Sunt așteptați copii până în 14 ani (2018-2010 născuți) pentru o competiție online ce se va desfășura pe ZOOM în intervalul 10-12:30 sâmbătă, 27 aprilie. Câștigătorii (locurile Read more…

Noutati

Queens Game Chess Open

Pe 3 martie sărbătorim femeile cu un turneu dedicat în exclusivitate lor! Vino și tu la Queens Game Chess Open 2024! Înscrieri la media@scoaladesah.ro /0744674746

Noutati

Campionatul Național Școlar 2024

Anul competițional a pornit în forță, cu un prim turneu început tocmai din 2 ianuarie, desfășurat la Căciulata și anume 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐒̦𝐚𝐡 ”𝐄𝐥𝐢𝐬𝐚𝐛𝐞𝐭𝐚 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐡𝐫𝐨𝐧𝐢𝐚𝐝𝐞. Bilanțul a fost bogat pentru clubul nostru care Read more…