În perioada 13-23 aprilie a avut loc în Rodos Campionatul Mondial Școlar. Clubul nostru a fost reprezentat de Stoica Melina Theodor și de Hoancă Alexia, ambele campioane naționale școlare la grupa lor de vârstă, 9 respectiv 17 ani. Rezultatele lor au fost execelente, după cum urmează:

𝐌𝐞𝐥𝐢𝐧𝐚-𝐓𝐡𝐞𝐨𝐝𝐨𝐫𝐚 𝐒𝐭𝐨𝐢𝐜𝐚 (G9) locul 7 la Campionatul Mondial Școlar din Rhodos (Grecia)!

Deși este mică la categoria sa de vârstă (împlinește 8 ani peste câteva luni), 𝐌𝐞𝐥𝐢𝐧𝐚 a câștigat anul acesta Campionatul Național Școlar și s-a calificat pentru aceste Mondiale, unde a jucat și luptat foarte, foarte bine!

Să nu uităm că luna aceasta 𝐌𝐞𝐥𝐢𝐧𝐚 a luat parte la un adevărat maraton: 9 partide de șah clasic la Campionatele Naționale de Fete 8ani (locul 4️⃣), 🥇 aur la proba dezlegări la CN de F8, 9 partide de șah rapid la CN de F8 (🥇 aur și Campioană Națională), 9 partide de blitz la CN de F8, și 9 partide la CM școlar din Rhodos (Grecia)! Un maraton de 36 de partide oficiale de șah (cu eforturile de tot felul și pregătirea aferentă) dus la capăt cu bine și cu rezultate de top!

Reamintim faptul că 𝐌𝐞𝐥𝐢𝐧𝐚-𝐓𝐡𝐞𝐨𝐝𝐨𝐫𝐚 𝐒𝐭𝐨𝐢𝐜𝐚 a început șahul la clubul nostru sub îndrumarea instructorului nostru 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐒𝐭𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮, și a continuat de la începutul anului trecut cu al nostru 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮.

Mulțumim 𝐌𝐞𝐥𝐢𝐧𝐚! Ai adus cinste clubului nostru, și șahului românesc 🇷🇴! Hai CSU! 💚

𝐀𝐥𝐞𝐱𝐢𝐚-𝐈𝐨𝐚𝐧𝐚 𝐇𝐨𝐚𝐧𝐜𝐚̆ (G17) locul 6 la Campionatul Mondial Școlar din Rhodos (Grecia)!

Evoluție excelentă a 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐢𝐞𝐢 la Campionatul Mondial Școlar, pe care am urmărit-o zilnic cu sufletul la gură, mai ales că a jucat majoritatea partidelor la primele mese, care s-au transmis live! Bilanțul 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐢𝐞𝐢: 5 victorii, o remiză și 3 înfrângeri, o performanță Elo de 1754 dar și un plus la Elo consistent de 72 puncte Elo! Să menționăm că 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐢𝐚 s-a antrenat până la începutul anului cu al nostru 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮 (alături de care a câștigat Campionatele Naționale Școlare, în urma cărora s-a calificat pentru Mondiale), iar de atunci încoace se antrenează cu Marele Maestru 𝐋𝐮𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐌𝐢𝐫𝐨𝐧 (colaboratorul nostru), alături de care s-a întors cu o medalie de argint și una de bronz de la Campionatele Naționale de Juniori, chiar înainte de Mondiale!

Mulțumim 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐢𝐚! Ai adus cinste clubului nostru, și șahului românesc 🇷🇴! Hai CSU! 💚

Bravo fetelor!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

17 medalii la Campionatul Național de Șah pentru Copii și Juniori 2024

𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐒̧𝐚𝐡 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐬̧𝐢 𝐉𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫𝐢 s-a desfășurat în perioada 11-21 aprilie la Eforie Nord. În jur de 600 de copii au luat parte la un maraton de 4 probe: șah clasic, Read more…

Noutati

CSU ONLINE 42

Cupa CSU ONLINE a ajuns la ediția 42! Sunt așteptați copii până în 14 ani (2018-2010 născuți) pentru o competiție online ce se va desfășura pe ZOOM în intervalul 10-12:30 sâmbătă, 27 aprilie. Câștigătorii (locurile Read more…

Noutati

Queens Game Chess Open

Pe 3 martie sărbătorim femeile cu un turneu dedicat în exclusivitate lor! Vino și tu la Queens Game Chess Open 2024! Înscrieri la media@scoaladesah.ro /0744674746