Campionatul National Individual de Copii si Juniori este cea mai puternica competitie de juniori ce se desfasoara in fiecare an. Anul acesta s-au inregistrat un total de aproximativ 550 de copii impartiti in 14 categorii, in functie de varsta, fete sau baieti. 

Toate cluburile din tara au participat cu cei mai valorosi sportivi, incercand sa obtina rezultate cat mai bune. 

Anul acesta am participat si noi cu un numar de 39 de sportivi, incepand de la varsta de 5 ani pana la varsta de 13 ani. Cei mai mici dintre participanti au venit pentru a obtine experienta, pentru antrenament si distractie. Am avut si cateva nume care au lipsit, in special la categoriile mari de varsta: Mainescu Andrei – U14, Coman Mihnea si Olariu Luca – U16. 

La categoria 8 ani, a lipsit candidatul cel mai bine clasat din clubul nostru, Vicentiu Savu , proaspat campion national scolar la 7 ani. Au participat la lupta pentru medalie Marinache Luca, Petcu Alexandru,  Roiu Gabriel, Tirca Razvan si Emanuel Simion, dar si pentru experienta micutii Edward Simion (5 ani), Mihai Boerescu (5 ani) , si Popescu Rares (6 ani). Desi nu s-au clasat pe podium, au punctat si au confirmat inca o data ca avem niste jucatori valorosi, de perspectiva.

La categoria 10 ani am dominat complet competitia, singura ratare fiind locul 2 de pe podium, CSU Bucuresti ocupand locurile 1,3,4,5 in clasamentul final. Butolo Mircea a iesit campion al categoriei 10 ani, Coicev Matei a obtinut medalia de bronz, Rusnac Stefan locul 4 si Anghel Teodor locul 5. Mircea Butolo a mai castigat de asemenea 2 medalii de argint la probele de dezlegari si sah rapid. Ceva mai departe de podium s-a aflat si Tudor Danila, care desi este mic in categorie ar fi putut obtine un rezultat mult mai bun, dar s-a demoralizat putin pe parcurs. Un turneu foarte bun l-a avut  Podarica Alexandru, si el mic in categorie dar care a avut rezultate exceptionale cu jucatori titrati, cum ar fi victorie la Matei Coicev in runda 2, victorie la Sava Robert, la Tudor Danila si remiza cu fostul campion national al generatiei, Buzuriu Razvan. A mai luptat frumos si Pauna Stefan, mic si el in generatie dar a obtinut 6 puncte/9 . Radu Teodor a avut o pauza maricica de la antrenamentele la sah si a fost simtita in acest turneu, insa promite sa se puna pe treaba, precum si Roiu Sebastian si ceilalti sositi pentru experienta: Moraru Mircea, Somodi Vlad, Vlad Eduard.  La sahul rapid si blitz a mai participat si Calin Mihai, micut si el in categorie, venit pentru in special pentru experienta. 

La categoria 12 ani au fost la lupta pentru medalie pana in ultima runda Cosac Robert si Ciocani Iosif, si au punctat frumos Gorea Rares , Rusnac Mihai si Ruse Vlad. Dan Nicolae, fost campion la categoria 7 si 8 ani, medaliat cu bronz la categoria 9 ani, a participat si el la aceasta categorie dupa un an in care a inceput clasa a 5-a si participa la 4 olimpiade pe an, sahul trecand pe un plan secund pentru el, antrenandu-se tot mai putin. Un copil care mereu a confirmat ceea ce poate, daca va dori sa obtina din nou performante in sah, va putea oricand sa recupereze daca isi va dori asta. 

La categoria 14 ani, Robert Creanga desi este mic in generatie, el are inca 12 ani,  a ocupat locul 2 in clasamentul final, la egalitate de puncte cu locul 1 si departajat de bucholtz. De altfel a obtinut titlul de campion la proba de sah blitz. 

La grupa de fete 8 ani, am avut 3 participante, Gavriliuc Victoria, Boerescu Maria si Cretescu Emma. Victoria a obtinut locul 8 si a intrat in lotul national, precum si Maria Boerescu, fiind pe 11. Emma a jucat frumos si putea si ea obtine un rezultat mai bun desi are numai 5 anisori, pentru ca este o fetita foarte talentata si serioasa, insa a jucat cu emotii mari. 

La categoria fete 10 ani, Maria Gatej a obtinut medalie de argint la proba de sah rapid, iar colega ei, Sofia Vranceanu, medalie de argint la proba de sah blitz. Ambele puteau avea un rezultate mai bun la sahul clasic, insa presiunea turneului si-a spus cuvantul. Au mai jucat frumos la aceasta categoria de varsta Aldea Maria si Olinici Theodosia, doua fetite talentate si valoroase. De asemenea, la sahul rapid, li s-a mai alaturat si colega de club, Iloiu Diana, venita pentru experienta. 

La categoria 12 ani am avut o singura concurenta, pe Ioana Chicarosie, care a obtinut si titlul de Campioana Nationala, atat la sahul clasic cat si la proba de sah blitz.

Felicitam toti participantii si multumim parintiilor pentru increderea pe care o au in noi! Incercam sa fim tot mai buni! Hai CSU!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Noutati

17 medalii la Campionatul Național de Șah pentru Copii și Juniori 2024

𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐒̧𝐚𝐡 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐬̧𝐢 𝐉𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫𝐢 s-a desfășurat în perioada 11-21 aprilie la Eforie Nord. În jur de 600 de copii au luat parte la un maraton de 4 probe: șah clasic, Read more…

Noutati

CSU ONLINE 42

Cupa CSU ONLINE a ajuns la ediția 42! Sunt așteptați copii până în 14 ani (2018-2010 născuți) pentru o competiție online ce se va desfășura pe ZOOM în intervalul 10-12:30 sâmbătă, 27 aprilie. Câștigătorii (locurile Read more…

Noutati

Queens Game Chess Open

Pe 3 martie sărbătorim femeile cu un turneu dedicat în exclusivitate lor! Vino și tu la Queens Game Chess Open 2024! Înscrieri la media@scoaladesah.ro /0744674746